in

Slim systeem voor het onderhouden van je tuin!

Slim systeem voor onderhouden van je tuin!
Beeld: Pexels

Je tuin kan een ideale plek zijn om te ontspannen. Daartegenover staat dat je tijd en moeite erin moet stoppen om het te onderhouden. Voor sommigen mensen is dit een leuke bezigheid, maar anderen willen de tijd die besteed wordt aan onderhouden van de tuin, graag wat inkorten. Middels een slim systeem is het mogelijk om dit te kunnen doen. Hoe dat precies aan toe gaat, lees je in de volgende alinea’s.

Besproeien op een slimme manier

Het merk Gardena heeft een concept bedacht waarbij het mogelijk is om op een slimme manier je planten te besproeien. Het systeem omvat een sensor, computer en een hub. De sensor zorgt ervoor dat de droogte in kaart gebracht wordt, door de computer kan de watertoevoer gereguleerd worden en de hub voorspelt het weer. Zoals jezelf kunt zien zijn er een aantal componenten aan gekoppeld om ervoor te zorgen dat je tuin onderhouden wordt. Zou je het gras in je tuin optimaal willen houden, dan komt dit systeem je zeker goed uit zonder al te veel te doen.

Onderhouden van je tuin nader bekeken

Het onderhouden van je tuin is best wel een breed begrip. Er zijn namelijk verschillende soorten tuinen die elk een andere aanpak vereisen. Zo zijn er mensen die een gazon hebben en anderen weer alleen maar planten, bloemen, struiken, kruiden of een combinatie daarvan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit slim systeem je moet ontlasten van de taken die je in de tuin zou moeten uitvoeren.

brown wooden table and chairs
Beeld: Unsplash

Microdip systeem

Middels het Microdip systeem is het mogelijk om je planten van water te voorzien zonder dit zelf te doen. Het systeem bestaat uit verschillende componenten zoals een lange zwarte slang met gaatjes, waaruit er gedoseerd druppeltjes water uitkomt. Als je in het bezit ben van zo een systeem, dan weet je zeker dat je plantjes in goede handen zijn. Het enige wat je moet doen is het aansluiten aan de kraan en de slang in je tuin leggen waar de planten zich bevinden.

Slimme distributie van water in je tuin

Heb je maar een kraan in je tuin die je al gebruikt voor wat anders? Dan is er hiervoor zeker een oplossing. Er zijn namelijk tools verkrijgbaar die je kraan kan uitbreiden. Zo bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor een 4-wegverdeler. Met zo een item heb je het gedoe niet meer dat een kraan bezet is. Daarnaast is het ook mogelijk om een grote oppervlakte te bewateren. Alles bij elkaar is het dus zeker een nuttige tool om in je tuin te hebben.

Advies voor onderhouden van je tuin

Als we alles onder een rijtje zetten, dan kunnen we vaststellen dat er genoeg tools zijn die je kunt inzetten om op een slimme manier je tuin te onderhouden. Planten hebben water nodig en dat proces moet je in goede banen leiden. Zo mogen je planten niet te weinig of niet te veel water krijgen. De kunst is dus om een balans te brengen. Met een slim systeem kun je dit voor elkaar krijgen, zonder al te veel moeite in te stoppen.

bron: want.nl

Beeld: Unsplash

Grease de musical binnenkort weer te zien in het theater

Wetenschappelijk bewezen: elke dag een biertje is gezond!

Wetenschappelijk bewezen: elke dag een biertje is gezond!