in

Indiase ambtenaar geschorst na laten leeglopen van reservoir om telefoon terug te krijgen

geschorst
Beeld: YouTube @Khabar Bebak

Een Indiase overheidsfunctionaris is geschorst nadat hij opdracht gaf om een stuwmeer leeg te laten lopen zodat hij zijn telefoon kon vinden.

Geschorst

Voedselinspecteur Rajesh Vishwas liet zijn Samsung smartphone in het Kherkatta stuwmeer vallen terwijl hij een selfie nam, meldde de krant The Times of India. Drie dagen lang werd meer dan twee miljoen liter water uit het stuwmeer gepompt zodat hij de telefoon kon terugvinden. De met water doordrenkte telefoon werd teruggevonden, maar wilde niet aan gaan.

De heer Vishwas vroeg duikers eerst om naar de telefoon te zoeken, omdat hij beweerde dat de telefoon gevoelige overheidsgegevens bevatte. Toen ze de telefoon niet konden vinden, vroeg hij om het reservoir leeg te pompen met dieselpompen. Het water uit de dam zou genoeg zijn om minstens 1.500 hectare land te irrigeren, meldden lokale media.

Geen toestemming

Een ambtenaar van het district Kanker, in Chhatisgarh, vertelde de Times of India dat de heer Vishwas geen officiële toestemming had om de dam leeg te laten lopen, hoewel hij naar verluidt mondeling toestemming had gekregen.

Vishwas is met onmiddellijke ingang geschorst omdat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie door in de zomerhitte liters water uit de watermassa te pompen om zijn mobiele telefoon te vinden, wat niet door de beugel kan. Hij pompte water weg zonder formele toestemming te vragen. India is een van de landen met de meeste watertekorten ter wereld en extreme temperaturen hebben geleid tot ernstige waterschaarste, met als gevolg oogstverliezen, bosbranden en stroomstoringen.

Bron: 9gag

Beeld: YouTube @NDTV

tienermeisje

Vrouw verleidde “tienermeisje” door zich voor te doen als jongen’

doos

Man betrapt op stelen van telefoons met doos op zijn hoofd