in

Satanisten spreken zich uit over misverstanden over hun geloof

misverstanden geloof

Satanisme wordt vaak geassocieerd met zeer negatieve connotaties. Via social media proberen aanhangers nu hun geloof uit te leggen.

Misverstanden over geloof

Mede dankzij criminelen die beweren de duivel te aanbidden en andere mainstream praktijken heeft satanisme een slechte reputatie. Om een aantal mythes te ontzenuwen, is een groep satanisten begonnen met het uitleggen van hun geloof. Jennifer Crepuscolo, oprichter van de Union of Italian Satanists (USI), vertelt: “Als je informatie over satanisme probeert te zoeken in boeken, kranten of op tv, zul je niets vinden dat door echte satanisten wordt verstrekt.”

Een reden dat er niet informatie wordt gedeeld door echte satanisten, is volgens Jennifer omdat dat ze vrezen dat als hun naam bekend is, ze te maken krijgen met oordeel en vervolging door de samenleving. “USI wil een stem geven aan degenen die millennia lang niet konden spreken zonder vervolging, censuur, veroordeling of de brandstapel te riskeren” aldus Jennifer.

Massahysterie

Satanisme zelf is niet wat veel mensen denken dat het is, zeggen aanhangers. Het aanbidden van een kwaadaardige godheid en het offeren van dieren om hun bloed te drinken is volgens hen niet waar het om draait. Net als andere religies heeft satanisme vele varianten. Waarbij sommige mensen geloven dat Satan een echte entiteit is en anderen die het zien als een symbool. Jennifer wil met haar organisatie duidelijk maken dat er te veel misvattingen zijn. “We weigeren alle vormen van hiërarchische organisaties gebaseerd op de ondergeschiktheid van Meester en volgeling”.

Een ander lid, de 25-jarige Eugenio zei: “Wij geloven niet in de bijbelse duivel. Voor mij is Satan de oorspronkelijke entiteit, God van kennis, God van de menselijke ziel. Terwijl hij voor veel mensen een stel stereotypen is.”. “Een van de grootste stereotypen, is dat alle satanisten criminelen zijn. Wat volgens hem in stand wordt gehouden door het aantal mensen dat misdaden begaat in naam van de duivel.” gaat Eugenio verder. De 31-jarige Alessandra, een juridisch adviseur die al 13 jaar satanist is, voegt eraan toe: “Het meest diepgewortelde cliché over satanisme is de associatie met misdaad. Tegenwoordig zijn er ook veel complottheoretici die satanisme associëren met machtige elites en rituele vormen van kindermishandeling.”

Volgens de leden leiden dit soort misvattingen over misdaad en dieren offers vaak tot massahysterie en gevaarlijke situaties. Davide, 39, die al vier jaar lid is, zei: “We respecteren alles wat uit de natuur komt, daarom proberen we om de mythe te verdrijven dat we dieren offeren. Welke waarde zou het bloed van een weerloos dier hebben voor een ware God? Het enige offer dat satanisten brengen, is dat van onwetendheid op het altaar van wijsheid.”

Bron: Unilad.com

Beeld: Instagram @jennifer.crepuscolo,

eieren

Mensen scheppen op TikTok op hilarische wijze op over hun eieren nu de prijzen blijven stijgen

bruidsmeisje

Getuige loert naar de voorgevel van bruidsmeisje en vergeet dat iedereen hem kan horen