in

Bestuurders gewaarschuwd: auto’s hebben geheime knop onder spiegel die levens kan redden

knop
Beeld: TikTok

Automobilisten zijn gewaarschuwd dat auto’s een geheime knop onder de achteruitkijkspiegel hebben die mogelijk levens kan redden.

Geheime knop

Een vrouw heeft weer eens bewezen dat TikTok het geschenk is dat blijft geven na het delen van een eenvoudige tutorial over hoe je het lipje van de achteruitkijkspiegel van je auto kunt vinden en wat het in hemelsnaam doet. De hack in kwestie lijkt het internet totaal verdeeld te hebben, waarbij de helft geen idee heeft van de mysterieuze knop en de andere helft beweert dat ze het al weten sinds ze achter het stuur zitten. In de clip is te zien hoe de vrouw een klein knopje onder de spiegel indrukt.

De overlappende tekst van de video luidt: “Ik draai het lipje van de achteruitkijkspiegel om zodat de koplampen me niet verblinden.” De functie in kwestie is erg handig gebleken bij het rijden in het donker. De achteruitkijkspiegel kantelt namelijk naar boven, handmatig met een lipje in een ouder voertuig of met een moderne aan/uit-knop in een nieuwer voertuig, om verblinding door koplampen van andere auto’s te voorkomen. De korte clip is sindsdien viraal gegaan en is al meer dan 2,1 miljoen keer bekeken op het platform, met honderden reacties van collega-bestuurders die graag hun reacties op de tip wilden delen.

@everythingbrooklyn i taught 1 million people what the tab on the rear view mirror does. this is what you call community service! #fyp #foryou ♬ Originalton – Rap This

Verbaasd

Velen waren stomverbaasd toen ze de geheime knop ontdekten: “Ik wist hier ook niets van tot een paar weken geleden en sindsdien is mijn leven veranderd.” “Nooit geweten dat daar dat kleine tabje voor was,” schreef een ander. Een derde, die duidelijk op een grote openbaring was gestuit, voegde eraan toe: “DAT IS WAAR DAT VOOR IS!”. Anderen leken echter al op de hoogte te zijn van het kleine knopje en wat het doet. “Hoe kon niemand van jullie dit weten?” vroeg een automobilist. Een tweede zei: “Wisten jullie het allemaal niet? Ik heb last van lichtgevoeligheid.” “Dat heb ik altijd gedaan,” beweerde een derde. “Hoe kunnen mensen dat niet weten?” Een laatste TikTok-gebruiker haalde uit: “Hoe kunnen jullie dit allemaal niet weten?”

Het is echter belangrijk om op te merken dat, hoewel de geheime knop je leven kan redden, het ook een snel einde kan betekenen als je het de hele tijd gebruikt. Op een bijzonder zonnige dag kan de schittering die van het glas weerkaatst namelijk een bestuurder achter het stuur in gevaar brengen, omdat het weerkaatste licht je tijdelijk kan verblinden, wat een behoorlijk ernstig auto-ongeluk tot gevolg kan hebben. En als een auto achter je zijn grootlicht aan heeft staan, kan dat voor afleiding langs de kant van de weg zorgen. Gebruik het dus alleen in zeer specifieke omstandigheden en, zoals altijd, rij veilig.

Bron: Ladbible

wraak

Man neemt wraak nadat vliegtuigpassagier voeten onder zijn stoel steekt

winkelen

Oplichting van moeder met €180.000 ontdekt na €37 winkelen bij B&Q