in

Recruiter onthult wat je niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek voor een goede baan

Recruiter onthult wat je niet moet zeggen tijdens een sollicitatiegesprek voor een goede baan
Beeld: TikTok @emily.the.recruiter&nbsp

TikToker ‘Emily The Recruiter’ uit Toronto staat bekend om haar goede advies als het gaat om een sollicitatiegesprek voor een goede baan.

Sollicitatiegesprek voor een goede baan

Haar 480.000 volgers op het platform kijken regelmatig naar wat ze te zeggen heeft en eerder deze maand liet Emily een absoluut juweeltje vallen dat je misschien kan helpen om voorbij die gevreesde vraag ‘waarom zouden we jou aannemen? In het Verenigd Koninkrijk krijgt slechts twee procent van de kandidaten die solliciteren daadwerkelijk een gesprek. En gemiddeld interviewen wervingsmanagers slechts zes mensen voor elke vacature. Ja, het is zwaar daarbuiten. Hoewel je waarschijnlijk een aantal keren zult worden afgewezen voordat iemand eindelijk ‘ja’ zegt, is het belangrijkste om door te gaan. Luisteren naar wat recruiters te zeggen hebben, kan ook geen kwaad.

Emily schreef in haar bijschrift bij haar video op TikTok: “Dit is hoe je ‘waarom zouden we jou aannemen’ moet beantwoorden in een sollicitatiegesprek.” De recruiter geeft het perfecte ‘modelantwoord’ en gebruikt Google als voorbeeld. Ze zei: “Dit is specifiek wat je gaat zeggen, afkomstig van een recruiter die haar s**t kent. “Antwoorden als ‘Oh, ik zal echt goed zijn in deze baan’ zijn niet voldoende. “Je moet een antwoord geven waarin je het bedrijf noemt, waarin je de rol noemt, waarin je je ambities noemt. “Het zal als volgt klinken: ‘Toen ik zag dat Google mensen zocht voor een functie als senior recruiter, wist ik dat ik moest solliciteren, omdat ik echt aansluit bij de kernwaarden van jullie bedrijf.

@emily.the.recruiter Here is how to answer “why should we hire you” in an interview 👀 #interviewhack #interviewskill #careertip ♬ original sound – Emily The Recruiter

Onderzoek

“En toen ik verder onderzoek deed naar de functie zelf, wist ik dat ik alle Excel- en presentatievaardigheden in huis had die cruciaal waren voor de functie. “‘En als ik nadenk over mijn carrièregroei, weet ik dat Google een bedrijf is waar ik graag uit wil groeien, van wil leren en in wil investeren, dus het lijkt de perfecte fit.'” Helaas waren de commentaren nog steeds vrij hopeloos over hun vooruitzichten op een baan, waarbij één persoon schreef: “Dit spel is zo vermoeiend.”

Een ander voegde eraan toe: “‘Ik heb geld nodig om te leven’ zou een acceptabel antwoord moeten zijn.” “Waarom zouden we je aannemen? Want ik heb een salaris nodig,” zei een derde. “Waarom smeek ik om ARBEID? Ik ben zo moe,” vroeg iemand anders. Ik weet dat het moeilijk is, maar blijf doorgaan, blijf solliciteren en het zal gebeuren.

Bron: Ladbible

Vrouw verdient 55.000 euro per maand door zichzelf te kleden in prikkelende kostuums

Vrouw verdient 55.000 euro per maand door zichzelf te kleden in prikkelende kostuums

Man wordt geprezen nadat hij uitlegt waarom vrouwen niet van 'aardige mannen' houden

Man wordt geprezen nadat hij uitlegt waarom vrouwen niet van ‘aardige mannen’ houden