in

Man legt uit waarom hij nooit een fulltime baan wil en van plan is om tot zijn 50e bij zijn moeder te blijven wonen

fulltime baan
Beeld: Video dailymail

Een student onthult dat hij tot zijn 50e bij zijn ouders gaat blijven wonen, en besluit dat fulltime werken niet strookt met zijn overtuigingen.

Geen fulltime baan

Anthony Voulgaris, een universiteitsstudent uit Melbourne, deelde zijn onthulling over fulltime werken vrijdag op sociale media. Ik wil hier officieel aankondigen dat ik denk dat fulltime werken niets voor mij is, ja, persoonlijk niet,” zei hij. En ik zou hier willen zitten en redenen geven, maar er zijn er niet veel. Ik denk gewoon dat het persoonlijk niet overeenkomt met mijn overtuigingen, je kent mijn geloofssysteem. Je kunt iemand niet dwingen om te geloven wat jij gelooft, dus ja.’ Millennials hadden al snel sympathie voor Mr Voulgaris en velen waren het erover eens dat ze niet ‘gemaakt’ waren voor fulltime werk. Persoonlijk zit ik op jouw niveau. Ik denk dat ik geboren ben om thuismoeder/huisvrouw te zijn, dus ja, nee, geen werk voor mij,” merkte iemand op.

Ik werk drie dagen en dat is meer dan genoeg voor mij. En ik ga nooit meer fulltime werken!” zei een ander. Ik ben net van 8 uur naar 6 uur gegaan en wat een verschil! Het voelt alsof ik zoveel extra vrije tijd op een dag heb om dingen te doen!” schreef een tweede. Anderen zeiden echter dat ze geen andere keuze hadden dan fulltime te werken. Ik voel hetzelfde, maar helaas moet ik eten, rekeningen betalen, een dak boven mijn hoofd hebben en voor mijn kinderen zorgen, wat betekent dat ik fulltime moet werken,’ zei er één. Ik zeg dit dagelijks tegen mijn partner! Vergeet dan niet dat we een hypotheek hebben”, zei er één. Een derde deelde: “Nou, het is ook niets voor mij en toch werk ik hier van 9 tot 5. Dit komt nadat babyboomers beweerden dat jongere generaties gewoon ‘zwakke baby’s’ zijn die geen idee hebben van de echte wereld en vaak ‘ondermaats’ werk leveren.

Heftige discussie

Jongeren verlaten de arbeidsmarkt omdat ze liever thuis zitten met een Centrelink-uitkering dan dat ze echt werk doen”, zei Dianne (66) terwijl er online een heftige discussie losbarstte over de werkethiek van millennials. Een ander zei: “Dus deze zeurderige, zwakke baby’s die hun baan hebben opgezegd, gaan weer bij mama en papa wonen? Hoe onderhouden ze zichzelf? Een derde schreef: ‘Op een dag zal deze generatie het voor het zeggen hebben. We zijn allemaal verdoemd. Een vierde zei: “Millennials zijn egoïstisch, egocentrisch, begrijpen niets van teamwerk of verantwoordelijkheid voor collega’s of het bedrijf,” zei iemand. Het probleem is dat ze ook zo arrogant en gerechtigd zijn dat ze geen van deze eigenschappen erkennen of toegeven. Een ander schreef: “De meeste jongeren zouden eigenlijk niet weten wat hard werken/druk zijn. We hebben een generatie van egoïstische watjes grootgebracht,” zei Janet.

De heer Voulgaris baarde eerder dit jaar opzien toen hij aankondigde dat hij van plan was om tot zijn vijftigste bij zijn ouders te blijven wonen. Hij vroeg zich af waarom jongeren ervoor zouden kiezen om uit huis te gaan. Ik blijf hier zolang ik kan,” zei de heer Voulgaris. Ik krijg gratis eten, mijn was wordt voor me gedaan – dat is een geluk, veel mensen krijgen dat niet – ik ga nooit verhuizen. Als ik hier tot mijn 50e kan blijven, dan doe ik dat. Ik werk voor deze mensen en dat zal ik blijven doen, gelukkig. Zijn opmerkingen kwamen op het moment dat jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar ervoor kiezen om te blijven of terug te keren naar hun ouderlijk huis te midden van de huur- en vastgoedcrisis in Australië. De recordlage leegstand, de stijgende kosten van levensonderhoud en de herhaalde rentestijgingen hebben een perfecte storm gecreëerd voor jonge Aussies die op de eigendomsladder willen komen.

Bron: Dailymail

verborgen

Man beweert dat hij door zijn baas verborgen werd gehouden vanwege zijn tatoeages

bouwvakker

Vrouw laat ‘enge’ sms’jes zien die ze kreeg van bouwvakker