in

“Priester en non breken tegelijkertijd hun geloften en worden verliefd”

liefde
Beeld: Instagram @tomcamr

Ze zeggen dat de schoonheid van liefde schuilt in haar onvoorspelbaarheid, in ons onvermogen om haar te beheersen of te temmen. Liefde kiest ons vaak zonder dat we het zelf willen, en soms is het juist diegene die aanvankelijk niet veelbelovend lijkt, die onze levenspartner wordt. De literatuur heeft ons talloze voorbeelden hiervan gegeven, met als een van de bekendste voorbeelden het tragische verhaal van Romeo en Julia, twee jonge geliefden uit rivaliserende families die er alles aan doen om samen te zijn.

Onwaarschijnlijke liefdesverhalen

Gelukkig zijn er ook onwaarschijnlijke liefdesverhalen die eindigen in geluk, zowel in fictie als in het echte leven. Het verhaal van deze twee jonge Peruvianen die we gaan vertellen, is een prachtig voorbeeld hiervan. Tomas Cam en Massiel Pereyra ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd, toen ze beiden hun leven aan religie wilden wijden. Ze hebben dat een tijdlang gedaan: Tomas diende zeven jaar als priester en Massiel was zes jaar non. Tijdens hun eerste ontmoeting hadden ze echter geen kans om elkaar goed te leren kennen. Ze beperkten zich tot samen studeren en elkaar helpen met aantekeningen.

Jaren later, zonder enige planning, besloten ze op hetzelfde moment hun geloften los te laten. Ze vonden elkaar weer op sociale media en ontmoetten elkaar opnieuw. Het verhaal van hun liefde verspreidde zich snel via hun sociale kanalen, waar ze vertelden hoe hun relatie tot bloei kwam. “Het voelde als een scène uit een romantische film, waarin de ene persoon spreekt en de ander niets anders doet dan naar diegene staren. Dat overkwam mij. Ik wilde gewoon naar haar blijven luisteren,” zegt Tomas in een van zijn video’s.

w

Romantische film

Hun verhaal heeft alle ingrediënten van een romantische film: het was Massiel die contact opnam met Tomas en langzaam maar zeker kwamen ze steeds dichter bij elkaar. Toen ze uiteindelijk besloten elkaar te ontmoeten, stelde de jonge vrouw voor om af te spreken op de iconische Brug der Zuchten in de stad Lima. Volgens de legende moeten stellen hun adem inhouden terwijl ze de brug oversteken als ze willen dat hun dromen uitkomen. We weten niet of de twee jonge mensen deze traditie in acht hebben genomen, maar die plek heeft hen zeker geluk gebracht.

“Ik zag haar op een heel andere manier, zo mooi met haar glimlach en unieke stijl. Ze was speciaal”, onthult Tomas, die vertelt dat ze die eerste dag maar liefst 4 uur samen in een café hebben gepraat. Massiel was eigenlijk van plan om naar Spanje te vertrekken, maar na die ontmoeting en de wederzijdse belofte om elkaar weer te zien, veranderde ze uiteindelijk haar plannen en bleef ze in Peru. Een beslissing die haar geluk heeft gebracht, gezien het feit dat de twee nu gelukkig verliefd zijn.

Bron: Curioctopus

Deze moeder benut “Alleen Fans” op een unieke manier, anders dan andere modellen

verbijsterd

Man is verbijsterd wanneer hij ontdekt dat zijn vrouw eigenlijk zijn zus is na een medisch onderzoek