in

Onderzoek wijst uit: Ford-rijders zijn absoluut de slechtste

Beeld: Pexels

Er zijn altijd idioten achter het stuur op de weg. En we zijn er vrij zeker van dat de meesten van ons gefrustreerd tegen andere chauffeurs hebben geschreeuwd. De vraag is nu wie de slechtste chauffeurs zijn. Enige tijd geleden kwam er een rapport uit waarin stond dat BMW-bezitters de slechtste rijders zijn. Maar volgens LADbible zegt een nieuwe studie uit het VK dat de gevaarlijkste bestuurders degenen zijn die een Ford bezitten.

BMW-rijders rijden te hard

Het bedrijf van autoverkoper Peter Vardy ondervroeg meer dan 2.000 chauffeurs. Deze studie concludeerde dat Ford-eigenaren de slechtste chauffeurs op de weg zijn. Ze gaven zichzelf een 7,3 op 10 voor hoe scherp ze achter het stuur zaten. Ze vonden echter ook dat alle andere coureurs slechts een zes verdienden. Bijna alle ondervraagde bestuurders zagen zichzelf boven de rest uit, behalve Smart-bezitters.

Uit het onderzoek bleek ook dat BMW-enthousiastelingen een prominentere neiging hebben om te snel te rijden of zich respectloos te gedragen in het verkeer. Een ander interessant detail uit het onderzoek is dat mannen 10 procent meer kans hebben om betrapt te worden op te hard rijden, ook al beschouwen ze zichzelf als aanzienlijk vaardiger dan vrouwen.

red ferrari 458 italia on road during daytime
Beeld: Unsplash

Ford-eigenaren hebben meestal meer tickets

Claire Rogan, Digital Marketing Manager bij Peter Vardy, is van mening dat de discrepantie tussen de werkelijke overtredingen van chauffeurs en hoe zij hun rijvaardigheid zien, zorgwekkend zou moeten zijn.

“Uit het onderzoek blijkt dat automobilisten hun eigen rijvaardigheid gemiddeld als hoger ervaren dan hun omgeving. De juiste zorg en aandacht achter het stuur moeten altijd voorop staan ​​bij het besturen van een auto. Dus het is verrassend om te zien dat uit ons onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle bestuurders is bestraft voor rij overtredingen, “zei Claire. Slechts 55,4% van de Ford-eigenaren in de enquête, die verreweg de slechtste op de lijst was, had geen tickets in hun record.

Bron: The laughclub & Ladbible

Beeld: Unsplash

Amber laat haar rijpe perziken volledig tatoeëren

Amber laat haar grote voorgevel volledig tatoeëren

Hilarisch moment: doodsbange jonge valt flauw in achtbaan