in

Deze jonge speelt met de langste gifslang ter wereld

gifslang
Beeld: Twitter

Op Twitter is een video opgedoken waarin te zien is hoe een jong jongetje onverschrokken speelt met een immense koningscobra, de langste gifslang ter wereld.

Langste gifslang ter wereld

De video laat zien hoe een zesjarig kind in India zonder angst de staart van een koningscobra vasthoudt. Het is namelijk een van de giftigste slangen ter wereld. Het filmpje heeft uiteenlopende reacties opgeroepen: sommigen uiten hun bezorgdheid. Terwijl anderen van mening zijn dat de ouders moeten worden gearresteerd. “Dit is uiterst gevaarlijk… De koningscobra is een van de meest venijnige slangen. Hij had zich in een fractie van een seconde kunnen omdraaien en het jongetje kunnen bijten,” schreef een gebruiker. “De koningscobra is waarschijnlijk drie keer zo groot als dit zesjarige kind,” voegde een andere gebruiker toe.

Ontzettend onverantwoordelijk

“Dat is ontzettend onverantwoordelijk,” reageerde een derde gebruiker. “Degene die dit heeft toegestaan, zou juridisch gestraft moeten worden.” “Is dit een soort grap? Wie heeft het jongetje getraind om dit te doen? Is hij wel oud genoeg om hiermee om te gaan?” vroeg een ander zich af.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een volwassen koningscobra tot wel 5,5 meter lang kan worden en tot 9 kg kan wegen. Volgens National Geographic kunnen ze zelfs “rechtop staan” en een volwassen persoon recht in de ogen kijken. Het gif van een enkele beet van een koningscobra kan voldoende zijn om twintig mensen te doden.

Bron: Zita

sportieve

“Onverwachte wending: Sportieve dame werkt zich flink in het zweet, maar dan gebeurt er iets bijzonders!”

loslopende koe

Razende koe jaagt studenten de stuipen op het lijf