in

Mysterie van Japanse gigantische bal mogelijk opgelost

japanse bal

Eind februari stuurden Japanse autoriteiten explosievenopruiming ploegen naar de kust, om een vreemde bal die was aangespoeld te inspecteren. Het mysterie van wat de bal zou kunnen zijn, is nu mogelijk opgelost met röntgenfoto’s.

Japanse gigantische bal

Het is ruim twee weken geleden sinds een toen nog onidentificeerbaar rond object paniek veroorzaakte op het strand van Enshu in Japan. Onderzoekers ter plaatse maakten verschillende foto’s van de bol. En zeiden dat ze de beelden naar de kustwacht en de strijdkrachten hadden gestuurd voor verdere inspectie en onderzoek.

Een röntgenfoto van het object werd duidelijk dat het ging om een verroest metalen omhulsel, waarvan de binnenkant was uitgehold. Er waren geen aanwijzingen dat het een bewakings- of spionageapparaat was dat was ingezet door nabijgelegen vijanden, China en Noord-Korea zoals vermoed in complottheorieën.

Het zou mogelijk gaan om een boei gemaakt door het Chinese scheepsbouwbedrijf Nantong Yangfan. Ze gebruiken namelijk vergelijkbare ballen om zeelieden te begeleiden of posities in de oceaan te markeren. Het bedrijf is gevestigd in de Chinese kustprovincie Jiangsu in het oosten van China en ondersteunt de argumenten dat de boei afgebroken kon zijn en oostwaarts naar Japan kon drijven.

Afbeelding: NHK News

Spanning

De kustplaats Hamamatsu werd al gauw het middelpunt van nieuwsgierigheid. En nadat het strand geëvacueerd werd door autoriteiten die toen nog geen idee hadden wat het voorwerp kon zijn. Lokale bewoners die door de Japanse omroep NHK werden geïnterviewd, zeiden dat ze het object ook hadden geïnspecteerd en toen geen idee hadden wat het was. “Ik probeerde het te duwen, maar het wilde niet wijken”, zei een man.

Ondanks aandringen van onderzoekers dat de bal niet van Chinese oorsprong was, waren er nog steeds zorgen over de herkomst van het object te midden van recente spanningen tussen Tokio en Peking. Na het neerhalen van een vermoedelijke Chinese spionage ballon door de Verenigde Staten, zeiden de Japanse autoriteiten vorige week dat het van plan was de regels voor militaire betrokkenheid te verduidelijken, zodat hun straaljagers onbemande vliegtuigen kunnen neerschieten die het luchtruim schenden.

Bron: Dailymail.co.uk

Beeld: Twitter @NHKWORLD_News

Man bouwt een stellage rondom een auto die zijn inrit blokkeerde

Man bouwt een stellage rondom een auto die zijn inrit blokkeerde

Sugarbaby

Beroemdste sugarbaby ter wereld leert anderen nu het vak