in

Model de bak in voor het plaatsen van ‘expliciete’ content op online platform

Model de bak in voor het plaatsen van 'expliciete' content op online platform
Beeld: Instagram @nangmwesan

Kortgeleden heeft een militaire rechtbank model Nang Mwe San, een voormalig arts, veroordeeld voor het ‘aantasten van cultuur en waardigheid’. Volgens de rechtbank maakt ze zich hieraan schuldig door ‘seksueel expliciete’ video’s en foto’s te verspreiden voor geld.

OnlyFans model de bak in

De 34-jarige is veroordeeld op grond van artikel 33 (A) van de Myanmarese wet op elektronische transacties. De uitspraak van de rechtbank is bekritiseerd als politiek gemotiveerd. Dit omdat Nang Mwe in het verleden deelgenomen heeft aan anti-junta-protesten. Nang Mwe is waarschijnlijk de eerste persoon van het land, en misschien wel in de wereld, die ooit wordt opgesloten vanwege de content op OnlyFans. Nang Mwe werd op 5 augustus gearresteerd op beschuldiging van het aantasten van de Birmese cultuur. De reden hiervoor is ’tegen betaling suggestieve foto’s en video’s te verspreiden op een buitenlandse website’. Op het moment van haar arrestatie, was ze woonachtig in een van de steden van Myanmar waar militairen het voor zeggen hebben. Tijdens diezelfde avond is er melding gemaakt dat er meerdere soortgelijke aanklachten waren ingediend.

Verboden om rechtshulp in te roepen

Nang Mwe kon geen advocaat inschakelen en werd in een gesloten militaire rechtbank berecht. De vervolging van het model is wereldwijd bekritiseerd door juridische experts en mensenrechtenorganisaties. In gesprek met VICE noemde Aung Kyaw Moe, een mensenrechtenadviseur, de veroordeling van Nang Mwe een ‘grove mensenrechten- en vrouwenrechtenschending’ en zei dat het ‘gericht en opzettelijk’ was. Kyaw Moe zei verder: ‘Ze was de eerste die haar stem liet horen en gerechtigheid vroeg voor de Rohingya gemeenschap net na de staatsgreep. Als het klopt dat Nang Mwe op slachtoffer is geworden van een politieke vervolging, dan is dat zeer betreurenswaardig.

Bron: Unilad

Beeld: Instagram @nangmwesan

Boer die door klimaatactivisten werd geteisterd zet ze op een creatieve manier schaakmat

Boer die door klimaatactivisten werd lastiggevallen bedenkt een creatieve manier om ze weg te sturen

Man wil zijn ouders aanklagen omdat ze hem ‘zonder zijn toestemming’ ter wereld hebben gebracht