in

Man wint 14 keer de loterij met een simpel wiskundig systeem

systeem
Beeld: Facebook @Stefan Mandel & Unsplash

In de jaren negentig waagde Stefan Mandel meerdere malen zijn kans in de loterij en wist hij maar liefst 14 keer te winnen met een simpel wiskundig systeem. Deze econoom, van zowel Roemeense als Australische afkomst, bereikte een buitengewone prestatie die bijna als onmogelijk kan worden beschouwd. Wat waren de kansen om de winnende nummers zo vaak correct te raden? In werkelijkheid berustte het succes van Mandel niet op geluk, maar op een nauwkeurig systeem dat hij voor het eerst in Roemenië toepaste en later ook elders.

Wiskundig systeem

Bijvoorbeeld, de kans om de EuroMillions-jackpot te winnen is ongeveer 1 op 139.838.160. Door het kopen van twee loten verdubbelen de kansen, en door deze logica te volgen, kan er een punt worden bereikt waarop de kansen 139.838.160 op 139.838.160 zijn. Het probleem blijft echter dat het kopen van 139.838.160 loten een enorme uitdaging is zonder daadwerkelijk de jackpot te winnen. Mandel ontdekte dat sommige loterijen de prijzenpot lieten stijgen tot drie keer de kosten van een enkele mogelijke combinatie. Als je in staat bent om elke mogelijke combinatie van nummers te kopen, zou je vrijwel gegarandeerd winnen. Tenzij andere spelers dezelfde nummers zouden kiezen.

Na het uitvoeren van deze eenvoudige wiskundige berekening besloot Stefan het te proberen. Hij moest echter eerst investeerders overtuigen om mee te doen, wat enkele jaren in beslag nam. Vervolgens moest hij een manier vinden om elke mogelijke combinatie in alle loterijen te kopen. Daarnaast moest hij wachten op een jackpot die groot genoeg was om zijn plan uit te voeren. Samen met zijn team kocht hij loten in fysieke winkels en Mandel ontdekte specifieke loterijen in de Verenigde Staten waar de jackpots aanzienlijk hoger waren dan de kosten van individuele combinaties. Met name een loterij in Virginia maakte alleen gebruik van de nummers 1 tot en met 44 bij hun trekkingen. Wat resulteerde in slechts 7.059.052 mogelijke combinaties, veel minder dan de gebruikelijke 25 miljoen.

Beeld: Unsplash

De jackpot

Toen de jackpot $15,5 miljoen bereikte, instrueerde hij zijn team om grote aantallen loten vooraf te kopen. Binnen twee dagen had het team 6,4 miljoen van de benodigde 7 miljoen mogelijke combinaties gekocht. Onder die gekochte loten bevond zich het winnende lot.

Na zijn succes werd Mandel onderzocht door zowel de CIA als de FBI, maar er werd geen enkele vorm van wangedrag gevonden. Uiteindelijk won Mandel in totaal 14 verschillende loterijen voordat hij zich terugtrok in een strandhuis op de tropische eilanden van Vanuatu in de Stille Oceaan.

Bron: Curioctopus

Passagiers

“Luchtvaartmaatschappij implementeert gewichtscontrole voor alle passagiers vóór instappen”

wraak

Vrouw neemt op indrukwekkende wijze wraak nadat haar man haar beschuldigt van niets doen in huis