in ,

Berenjong wordt gered: werd ‘gek’ van te veel ‘mad honey’

Beeld: Twitter @TCTarim

“Mad honey”, in het Turks wordt deli bal genoemd. En het wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd door imkers in beboste gebieden op grote hoogte. Zoals het Kaçkar-gebergte boven de Zwarte Zee. En deze berenjong is donderdag (11 augustus) gered in Turkije nadat zij te veel ‘mad honey’ had geconsumeerd.

Deli bal

De deli bal wordt geproduceerd in Turkije en aan de voet van de Himalaya. Het wordt veel gebruikt in de traditionele geneeskunde. En ook als recreatieve drug voor jongere consumenten. Als de consument een kleine lepel inneemt met heet water of gekookt melk kan hij of zij een gevoel van euforie krijgen. En het geeft soms zelfs hallucinaties. En als je te veel inneemt kan het je bloeddruk verlagen. Het kan namelijk misselijkheid, flauwvallen, toevallen, aritmie en in zeldzame gevallen de dood veroorzaken.

Berenjong high door ‘mad honey’

Op videobeelden is te zien hoe de zichtbaar gedesoriënteerde vrouwelijke beer niet in staat is haar evenwicht te bewaren. Terwijl ze probeert met haar buik op de achterbank van een vrachtwagen te gaan zitten. De lokale bevolking redde het dier uit een bos in de Turkse provincie Duzce. Men had het idee dat ze dronken was geworden van het eten van de controversiële honing. Maar gelukkig was het dier in goede conditie na de behandeling door een dierenarts. Ze wordt de komende dagen waarschijnlijk weer in het wild vrijgelaten.

Bron: Unilad

Beeld: Twitter @TCTarim

Personeel van winkel neemt tegelijkertijd ontslag en filmen het voor TikTok

Vriend die vreemdgaat ontmaskerd in krantenadvertentie