in

Man onthult: Ik ga overal naartoe met mijn twee jaar oude kalkoen”

kalkoen

Eén kalkoen zal deze kerst strikt van het menu verdwijnen nadat hij beste vrienden is geworden met een dierenvriend die hem overal volgt.

2 jaar oude kalkoen

De 56-jarige Dave Brooker uit Wouldham, Kent, gaat overal naartoe met zijn geliefde troetelkalkoen Trouble Version Two – of kortweg T2 – en volgt hem overal sinds ze twee jaar geleden werd geboren. De heer Brooker heeft zelfs het eten van kalkoen met Kerstmis afgezworen, eraan toevoegend dat het zou zijn als het eten van een hond, nadat hij de onorthodoxe vriendschap was aangegaan met de feestvogel die volgens hem als een kind voor hem is. Verbijsterde buurtbewoners hebben Mr Brooker naast T2 in zijn auto zien zitten als ze stoppen voor stoplichten, of als hij haar haar favoriete snack voert – het vlees van een scotch egg – midden op de parkeerplaats van een Tesco.

Ze is vaak te zien in de White Horse pub in Maidstone met een pakje chips. Het stel, dat een sterke band met elkaar heeft ontwikkeld, is onafscheidelijk en slaapt thuis zelfs samen in dezelfde kamer. Ze is als een kind voor me”, geeft Mr Brooker toe. Er is een wederzijdse band. Ze is goed gezelschap en vermakelijk – soms denk ik zelfs dat ze deels mens is. Het verhaal van het onwaarschijnlijke duo begon toen Mr Brooker, die kalkoenen houdt voor hun eieren, gedwongen werd om voor de pasgeboren T2 te zorgen voordat hij haar kon terugbrengen naar haar moeder, Trouble. Haar moeder zat op een dozijn eieren en het weer werd vreselijk,” legde hij uit. De eerste twee die uitkwamen stierven, dus zette ik een broedmachine op om de kalkoenen sterk genoeg te maken om terug te gaan naar hun moeder.

Gemakkelijk

T2 was de eerste die eruit kwam en ik heb haar 10 of 11 uur lang gevoerd. Ze was alleen terwijl ik haar in de gaten hield en moet gedacht hebben dat ik haar ouder was. De anderen gingen allemaal vrij gemakkelijk terug onder de moeder, maar T2 niet. Sindsdien gaat ze letterlijk overal met me mee. Een van T2’s favoriete uitstapjes is naar de parkeerplaats van de Tesco-winkel in Tovil, Kent, waar ze zich tegoed doet aan haar favoriete snack. Ik voer haar op de parkeerplaats omdat ze dol is op het worstvlees op scotch eggs,” legt Mr Brooker, die ook drie paarden heeft, uit. Ze is er helemaal weg van en het is haar traktatie als ze naar de Tesco gaat. We gaan ook naar de White Horse in Maidstone; daar gaat ze al heen sinds ze een baby was. Ik heb een video waarop ze als klein kuikentje over de bar loopt. De enige keer dat het stel gescheiden is, is wanneer Mr Brooker gaat werken als online orderpicker voor Tesco.

T2 is zo belangrijk in het leven van haar baasje dat ze hem zelfs vergezelt naar de tandarts. Ik was onlangs bij de tandarts en ik vroeg de receptioniste of ze op de kalkoen kon passen,” zei meneer Brooker. Ze dacht dat het een grapje was, maar toen bracht ik T2 mee. Ze vonden het allemaal geweldig. De meeste mensen vinden het heel vreemd, maar het is eigenlijk een heel goed gespreksonderwerp. T2 is hard op weg om een normaal gezicht te worden onder de plaatselijke bewoners, die haar vaak naast haar baasje in zijn auto zien zitten bij stoplichten of in de pub voor een pint.

sportschool

Atlete pronkt trots met haar ‘bicepsspieren en aderen’ in de sportschool

voorruit

Schreeuwende automobilist slaat voorruit van bestuurster en scheldt haar uit