in

Ouders nemen moeilijke beslissing na geboorte baby met aangeboren vlek

vlek
Beeld: YouTube

Het verhaal van Brooke, 34, en haar partner Kewene, 28, uit Queensland, Australië, heeft recentelijk de krantenkoppen gehaald. Ze hebben namelijk besloten om het gezicht van hun baby te laten laseren.

Aaangeboren vlek

Toen Brooke’s baby Kingsley ter wereld kwam, was hij geboren met een geboortevlek die de helft van zijn gezicht bedekte. Brooke vertelde aan Truly: “Direct op het moment dat hij geboren werd, wisten ze dat het een geboortevlek was, maar ze wisten nog niet wat voor type. Daarna kregen we diezelfde dag bevestiging dat het een ‘Port Wine Stain’ geboortevlek was en kwamen we te weten over het Sturge-Weber Syndroom.” Met dit verontrustende nieuws begon het koppel te googelen wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van Kingsley. Nadat ze hadden ontdekt hoe dit het leven van Kingsley zou kunnen beïnvloeden, namen ze de ongelooflijk moeilijke beslissing om het gezicht van Kingsley te laseren toen hij slechts vijf maanden oud was.

De familie besloot vervolgens om bewustzijn te creëren voor deze aandoening en deelde hun verhaal online, maar de haat die ze ontvingen was een echte schok. Brooke zei: “Iemand vertelde me om mijn kind neer te leggen, anderen zeiden: ‘je bent een mishandelende ouder, dit zou je je kind niet moeten aandoen’, dat we ‘verschrikkelijke mensen zijn en geen kinderen zouden mogen hebben’… Dat deed wel een beetje pijn.” Ondanks de stroom van online oordelen en haat die de familie ontving, wisten ze dat ze de juiste beslissing hadden genomen voor hun zoon en staan ze er vandaag nog steeds achter. Ze voegden eraan toe: “We zullen blijven werken aan bewustwording voor de aandoening van onze zoon, stappen blijven zetten en ervoor zorgen dat onze kinderen het beste leven hebben.”

Bron & Beeld: YouTube

mayonaise

Vrouw woedend over ‘krankzinnige’ prijs van winkel die $14 vraagt voor pot mayo

draagmoederschap

Deze 28-jarige vrouw is verslaafd aan draagmoederschap”