in

Man krijgt fel kritiek van feministen nadat hij zijn vriendin ten huwelijk vraagt tijdens diploma-uitreiking

Een Australische feminist sprak zich onlangs uit op social media, over een man die zijn vriendin ten huwelijk vroeg tijdens haar diploma-uitreiking.

Ten huwelijk vragen tijdens diploma-uitreiking

Schrijfster en feministe Clementine Ford vindt dat de man die zijn vriendin ten huwelijk vroeg tijdens haar diploma-uitreiking het moment van haar stal en de aandacht op hem toe eiste. Een video van het gebeuren is op de social media pagina van de La Trobe University gedeeld, waarna Ford het toevoegde in haar reel.

“Stop met het stelen van ‘vrouwenmomenten’. Ze zijn niet van jou. Ze zijn niet van jou om te hebben” zegt Clementine in de video. “Dat is haar moment, ze is afgestudeerd. We weten niet onder welke voorwaarden ze naar de universiteit ging. En we weten niet hoe moeilijk dat voor haar was, maar ze deed het zelf. Dat is haar moment, je hebt dat moment van haar afgenomen dat ze nooit meer terug kan krijgen. Waarom kijken mannen naar situaties waarin vrouwen iets voor zichzelf hebben bereikt. En waar ze op het punt staan, lof en bewondering te ontvangen van hun vrienden, hun gemeenschap, hun familieleden, lof en bewondering die niets te maken heeft met die mannen.

Ze denken: ‘weet je wat? Ik ga dit moment over mij maken. Ik ga ervoor zorgen dat ze altijd onthoudt dat de dag dat ze afstudeerde de dag was dat ik haar een aanzoek deed. Dat was het belangrijkste dat haar die dag is overkomen’. En iedereen die haar kwam steunen, zal haar daar in plaats daarvan mee feliciteren… Trouw niet met deze man.”, voegde Clementine toe.

Steun

Clementine vond ook dat de mensen in het publiek die juichten voor het paar daarmee moesten stoppen, omdat dit juist stimulerend zou werken en het verkeerde beeld wat ze weergegeven wordt gesteund. Andere gebruikers op social media waren eveneens ontevreden over de video. Een persoon schreef: “De focus had op haar en haar prestatie moeten liggen. En nu zal het voor altijd worden herinnerd als de dag dat hij een aanzoek deed.”

Een ander merkte op: “Het maakt me woedend om te zien hoe mannen dit soort dingen doen. Ze worden zo bedreigd door de prestaties van een vrouw, dat ze de behoefte voelen om het moment te fotobombarderen.” “Hij heeft niet alleen haar moment gestolen, maar hij heeft het moment voor alle andere afgestudeerden gestolen.”

La Trobe University heeft sindsdien de video verwijderd en een verklaring naar buiten gebracht. “We hebben vandaag een inschattingsfout gemaakt. “Onze diploma-uitreikingen gaan helemaal over het vieren van de prestaties van studenten. En deze gebeurtenis deed afbreuk aan die belangrijke erkenning van het succes van onze studenten.”

Bron:http://Unilad.com

Instagram: @clementine_ford

Man vecht succesvol in zijn onderbroek tegen gewapende overvallers!

Man vecht succesvol in zijn onderbroek tegen gewapende overvallers!

Streamer achtervolgd door boze man: 'Ze weigerde naast hem te zitten bij het zwembad!'

Streamer achtervolgd door boze man: ‘Ze weigerde naast hem te zitten bij het zwembad!’