in

Man geeft spaargeld uit aan het kopen van virtueel land in de Metaverse

Beeld: Pexels

Stel je voor, in plaats van je pensioen te besteden aan een stukje grond vol zon en rust in Spanje, koop je in de toekomst jouw stekje in de Metaverse! Volgens de Amerikaanse gamer Justin Reed is dit helemaal geen droom van de toekomst meer. De Texaan kocht onlangs voor, maar liefst 18000,- Amerikaanse Dollar een stukje grond in het videospel Entropia Universe.

“David Joker”

In een interview met het lokale radiostation KXAN gaf Reed, die in de Metaverse rondgaat als “David Joker” aan, dat hij zijn volledige spaargeld voor zijn oude dag voor de koop heeft gebruikt. Zijn geloof in de groei van Virtual Reality, is zo groot dat hij zelfs van mening is dat het ook voor niet gamers een slimme investering is voor de toekomst. Het is echter een niet geheel risico en stress vrije bezigheid, maar naar verluidt heeft Reed inmiddels sinds maart al $ 1200,- verdiend. “Als ik een bakkerij zou openen zou misschien niemand mijn broodjes kopen, ik heb het gevoel hiermee meer controle te hebben” volgens Reed.

Beeld: Pixabay

De toekomst is online

De game Entropia Universe lanceerde in 2003 als platform waar men virtuele werelden kan ontdekken en vastgoed kan aanschaffen in ruil voor echt geld. Het digitaal monopolie is de laatste jaren flink populair aan het worden. Justin Reed houdt zich al ruim 20 jaar bezig met de virtuele wereld en heeft naar eigen zeggen zo zelfs zijn studie betaald. Het investeren in online vastgoed betaald in zijn geval dus flink en hij ziet zijn investering in ongeveer 4 jaar weer terug. Een van de inkomsten die de Wal-Mart werknemer krijgt als eigenaar van het virtuele ‘Khorum Coast’ is de 3% belasting die andere spelers weer betalen op alles wat zij ontdekken op zijn terrein. De enige uitgave die de virtuele landeigenaar heeft, is de 60 USD voor het bezit van zijn virtuele dieren.

Er is echter nog veel kritiek en scepticisme over digitale assets als NFT’s, Crypto en de Metaverse, door de gelimiteerde gebruik vrijheid die deze nu nog bieden. Reed laat zich hierdoor in ieder geval niet tegenhouden en blijft net als een gros van andere gamers heilig geloven dat de toekomst online is!

Bron: Ladbible

Beeld: Pixabay

Werelds eerste drijvende stad wordt gebouwd op de Malediven

Dit zijn de nieuwe Netflix-releases van juli 2022