in

Man doet ongelooflijke ontdekking met zijn metaaldetector

ongelooflijke
Beeld: Facebook

Een man heeft zijn liefde voor metaaldetectie gekoesterd en dankzij zijn doorzettingsvermogen heeft hij een ongelooflijke vondst gedaan. Velen koesteren avontuurlijke dromen, geïnspireerd door films over ontdekkingsreizigers, piraten en onderzoekers, en hopen ooit een schat te vinden.

Ongelooflijke vondst

Voor sommigen is het niet nodig om ver te reizen; ze zijn tevreden met het verkennen van velden en terreinen met hun metaaldetector, in de hoop iets onverwachts te ontdekken dat hen het gevoel geeft een echte schat te hebben gevonden.

Billy Vaughan, een gezondheidswerker, heeft een scala aan hobby’s, waarvan het gebruik van een metaaldetector er één is. Uitgerust met zijn Garrett-metaaldetector en een schop, heeft hij de droom van menig avonturier waargemaakt: hij heeft goud gevonden. Gedurende maandenlang vertrok hij dagelijks met zijn instrument in de hoop een waardevolle vondst te doen, maar keer op keer keerde hij met lege handen of slechts enkele weinig waardevolle voorwerpen terug. Echter, hij koesterde de vastberadenheid om niet op te geven en bleef zijn hobby cultiveren, totdat het geluk eindelijk besloot hem te belonen.

Kyösti Viinamäki/Wikimedia Commons

Een authentiek artefact

Op een dag, in een veld nabij zijn huis in de buurt van Whitehaven, Verenigd Koninkrijk, deed hij een opmerkelijke ontdekking: een authentiek artefact, een gouden ketting die maar liefst 4000 jaar oud bleek te zijn. In eerste instantie dacht hij dat het een stuk gereedschap was voor het beklimmen van rotsen, maar al snel besefte hij dat het om een ketting ging met een waarde van maar liefst 14.000 dollar (ongeveer 12.500 euro).

De ketting blijkt een waardevolle historische vondst te zijn, die naar alle waarschijnlijkheid uit de Bronstijd dateert. Om die reden werd hij verplicht om het aan een museum te verkopen, tegen een prijs die was vastgesteld door het Treasure Valuation Committee. Hoewel hij niet langer eigenaar is van dit waardevolle juweel, neemt dit niets weg van de vreugde die hij voelde toen hij het ontdekte. Het is immers niet alledaags om een kostbaar voorwerp van 22 karaats goud te vinden, midden in de velden van het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Curioctopus

stukken

Moeder is woedend nadat ze een pizza bestelde die aankwam als een puinhoop met ontbrekende stukken

Kussen op de mond

Dit gebeurt er met ons lichaam wanneer een hond onze mond likt