in

Man die 87.000 $ betaalde om in onderzeeër naar Titanic te reizen noemt het een ‘zelfmoordmissie’

zelfmoordmissie
Beeld: Twitter @Oli London

Een voormalige passagier van het vermiste Oceangate-vaartuig heeft de reis van het diepduikschip naar de Titanic beschreven als een “zelfmoordmissie”.

Zelfmoordmissie

Het schip, Titan genaamd, verloor de communicatie met touroperators op ongeveer 435 mijl ten zuiden van St John’s, Newfoundland, tijdens een reis naar het beroemde scheepswrak voor de kust van Canada. De Duitse avonturier Arthur Loibl, die eerder het wrak van de Titanic verkende met dezelfde onderzeeër, sprak over de problemen die hij tijdens de missie ondervond en zei dat hij geluk had dat hij het overleefde. “Ik had toen ongelooflijk veel geluk,” zei de 60-jarige. Loibl ondernam de gevaarlijke onderwaterreis in augustus 2021 en dook meer dan 12.000 meter naar het beroemde wrak in de inmiddels beruchte duikboot. Aan zijn zijde stonden Nargeolet (73) en Rush (61) voor de afdaling van 87.000 pond. “Het was toen een zelfmoordmissie,” riep de Beierse ondernemer uit.

“De eerste duikboot werkte niet, toen moest een duik op 1.600 meter worden opgegeven.” Loibl legde uit dat ze uiteindelijk vijf uur te laat waren gelanceerd vanwege elektrische problemen, waarvan hij vermoedt dat ze de schuld zijn van de huidige hachelijke situatie van de Titan-bemanning. Vlak voor zijn reis scheurde de beugel van de stabilisatiebuis, die de onderzeeër in evenwicht houdt, en moest “opnieuw worden vastgemaakt met kabelbinders”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat de krappe omstandigheden aan boord van de Titan niet bepaald geruststellend waren. “Je hebt sterke zenuwen nodig, je moet niet claustrofobisch zijn en je moet tien uur lang met je benen gekruist kunnen zitten,” zei Loibl, die twee keer met de Titan de overblijfselen van de Titanic heeft omzeild.

Reddingswerkers

Tijdens een van de duiken raakte hij zelfs aan boord van het noodlottige lijnschip.
Reddingswerkers die nu op zoek zijn naar de Titan-onderzeeër verwachten dat de zuurstofvoorraad aan boord vandaag om 12.08 uur Britse tijd opraakt, aldus een woordvoerder van de US Coast Guard. Het 6,7 meter lange vaartuig van OceanGate Expeditions, met de Britse miljardair Hamish Harding aan boord, had naar verluidt een zuurstofvoorraad van 96 uur voor noodgevallen. Aan boord van het onderzeese vaartuig bevonden zich ook de Britse zakenman Shahzada Dawood, zijn zoon Suleman Dawood en OceanGate’s directeur en oprichter Stockton Rush, naar verluidt samen met de Franse duikbootpiloot Paul-Henri Nargeolet.

Bron: Mirror

model

Model onthult: “mannen zijn te verlegen om mij te vertellen dat ze zich tot aangetrokken voelen”

schooldirectrice

Student weigert schooldirectrice de hand te schudden tijdens diploma-uitreiking