in

Man werd bij de geboorte achtergelaten door ouders omdat ze zijn gezicht niet mooi vonden

Jono Lancaster werd door zijn ouders in de steek gelaten bij de geboorte, omdat ze zijn gezicht niet mooi vonden. Maar hij heeft echter niet alleen geleerd zichzelf te accepteren, maar is ook begonnen zijn unieke ervaring te gebruiken om anderen te inspireren en te helpen.

Achtergelaten bij de geboorte

Lancaster werd geboren met het Treacher-Collins-syndroom, een zeldzame aandoening die het gezicht aantast. Door deze aandoening is Lancasters zijn kaak niet volledig ontwikkeld. Hij heeft ook geen jukbeenderen en hij beweert “Bart Simpson-oren” te hebben. Begrijpelijkerwijs heeft het lang geduurd voor hij in het reine kwam met zijn uiterlijk. De strijd begon al bij zijn geboorte, want zijn ouders lieten hem in de steek vanwege zijn uiterlijk nog voor ze het ziekenhuis verlieten.

Lancaster ontdekte wat er tijdens deze geboorte was gebeurd toen hij 24 jaar oud was. Op dit moment is hij 38, en hij kwam achter zijn ongelukkige verleden door een ziekenhuisdocument waarin stond dat “beide ouders ontzet waren door het uiterlijk van het kind. Het document legde verder uit dat de twee ouders het ziekenhuis 36 uur later zonder hem verlieten.

De waarheid

Voordat hij de echte waarheid over zijn verleden kon achterhalen, had Lancaster al vermoedens. Hij voelde dat zijn uiterlijk misschien een deel van de reden was dat hij werd achtergelaten. Tijdens zijn studie had Lancaster geen idee wat er werkelijk met hem gebeurd was, maar hij had nog steeds het gevoel dat zijn ouders hem verlieten vanwege zijn uiterlijk. Toen hij de waarheid leerde kennen, “vernietigde” het besef hem.

In de loop der jaren beleefde hij zijn “donkerste periode” nadat hij een relatie had verbroken. Pas na zijn twintigste onderging hij een vier jaar durend “groei- en genezingsproces” dat hem veranderde in een zelfverzekerd en open persoon. Lancasters adoptiemoeder heeft hem altijd gesteund. Hij werd geadopteerd toen hij vijf was. Hij zegt dat zij er altijd voor hem is geweest en dat hij altijd met haar kon praten. Lancaster heeft ook vriendschappen gehad waardoor hij zich zeker voelde in zijn leven. Dit vertrouwen overtuigde hem om zijn biologische ouders de hand te reiken. Maar zij wezen zijn pogingen om in contact te komen af. De ervaring was een “mengeling van emoties” voor hem, maar op dat moment in zijn leven had hij geaccepteerd wat hem was overkomen.

Bron: Thoughtnova

Beeld: Instagram @jonolanc

Moeder kookt per ongeluk een deel van haar spaargeld in elektrisch apparaat

Moeder kookt per ongeluk een deel van haar spaargeld in elektrisch apparaat

Vrouw die beelden van gevaarlijke bestuurder naar de politie stuurde, zelf vervolgd hierom

Vrouw die beelden van gevaarlijke bestuurder naar de politie stuurde werd zelf gestraft