in

Man berooft bank om zijn eigen geld terug te krijgen: is een geprezen nationale held

Beeld: Twitter @mona_fawaz/ YouTube @WION

De meeste bankovervallers zijn meer bezig met het stelen van andermans geld. Maar één man is een held geworden in Libanon nadat hij zijn eigen geld heeft beroofd. Ja, de Libanese man is geprezen als een nationale held nadat hij een bank had beroofd.

Bank beroofd

Volgens de autoriteiten ging Bassam al-Sheikh Hussein 11 augustus een bank in Beiroet binnen met een jachtgeweer en een blikje benzine. Hij dreigde zichzelf in brand te steken als het personeel hem niet toestond zijn eigen geld op te nemen. Ambtenaren beweren dat de 42-jarige bankrover waarschuwingsschoten heeft afgevuurd. En een aantal gijzelaars heeft genomen, waardoor een zes uur durend beleg ontstond.

Hussein had ongeveer 180.000 euro op zijn rekening staan. En hij had het nodig om de medische rekeningen van zijn vader te betalen. Niemand raakte gewond tijdens het beleg, dat eindigde nadat Hussein een deel van zijn spaargeld mocht opnemen, precies zoals hij altijd al had gewild.

Nationale held

Alle gijzelaars werden vervolgens vrijgelaten en de 42-jarige die zijn eigen geld van de bank beroofde, gaf zich zonder slag of stoot aan de politie over. Tijdens het beleg verzamelde zich een menigte demonstranten die ‘de heerschappij van de banken’ scandeerden en later riepen dat Hussein een Libanese nationale held was omdat hij tot zulke drastische niveaus ging om toegang te krijgen tot zijn eigen geld.

Libanon lijdt door de ergste economische crisis in de moderne geschiedenis na een financiële ineenstorting in 2019. Banken hebben bijna geen contant geld meer om aan mensen uit te geven, waardoor ze strikte limieten opleggen aan de hoeveelheid geld die mensen kunnen opnemen. Het Libanese pond is ook 90 procent in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: Unilad

Beeld: Twitter @mona_fawaz/ YouTube @WION

Hippe oma in hotpants schaamt zich niet voor haar lichaam: reageert op trollen die haar 'beschamend' noemen

Hippe oma in hotpants schaamt zich niet voor haar lichaam: reageert op trollen die haar ‘beschamend’ noemen

Vrouw krijgt borg niet terug nadat ze een erwt gelaten heeft in haar huurruimte!

Vrouw krijgt borgsom niet terug: heeft een erwt in de vriezer gelaten!