in

Dit is waarom vrouwen hun overhemden anders dichtgeknoopt zijn dan die van mannen

Beeld: Pexels

Mensen hebben hun verbazing gedeeld na de ontdekking dat overhemden niet allemaal knopen aan dezelfde kant hebben en dat mannen- en vrouwenshirts eigenlijk op totaal verschillende manieren op elkaar aansluiten. We zijn de laatste tijd veel dingen over kleding te weten gekomen die we nog niet wisten, zoals waarom jeansbroeken kleine knoopjes hebben. En nu zijn we opnieuw verbaasd, want we hebben ontdekt waarom mannen en vrouwenshirts op verschillende manieren dichtgeknoopt zijn.

Anders dichtgeknoopt

Voor het geval je het ook nog niet wist, mannenhemden worden rechts dichtgeknoopt, terwijl de knopen van vrouwen links zitten. Aangezien de meeste overhemden er hetzelfde uitzien, is dit waarschijnlijk iets wat je misschien niet is opgevallen, maar het blijkt dat de reden hiervoor een historische is. Volgens Melanie M. Moore, oprichtster van het dames blousen merk Elizabeth & Clarke, heeft het te maken met de manier waarop vrouwen zich in het verleden hebben gekleed, teruggaand tot de 13e eeuw. In een gesprek met Today.com legt Melanie uit: “Toen er in de 13e eeuw knopen werden uitgevonden, waren ze zoals de meeste nieuwe technologie, erg duur. “Rijke vrouwen kleedden zich toen niet zelf dat deed hun dienstmeisje. Omdat de meeste mensen rechtshandig waren, was het voor iemand die tegenover je stond makkelijker om je jurk dicht te knopen.” De traditie is tot op de dag van vandaag op veel hemden blijven bestaan.

Free From above of crop anonymous female with floral accessory on hand and ring putting on outfit Stock Photo
Beeld: Pexels

Verschillende theorieën

Melanie zei verder dat er voor mannenhemden verschillende theorieën bestaan over waarom de knopen altijd aan de rechterkant zitten en dat het allemaal afhangt van de tijdsperiode. Ze voegt er echter aan toe dat “als algemene regel” veel elementen van de herenmode terug te voeren zijn op het leger. De regel gaat ervan uit dat de meerderheid van de mannen rechtshandig is en dat rechts dichtknopen het makkelijker zou maken om aan de ‘dominante’ kant bij een wapen te komen dat in hun overhemd was gestopt. Op sociale media deelden veel mensen hun verbazing over het feit dat ze deze ontdekking nog maar net hadden gedaan, waarbij één persoon tweette “Heb net ontdekt dat de knopen van vrouwen anders vallen op overhemden dan jongens…. verdomme.” Een ander schreef: “Ik heb net ontdekt dat overhemden anders knopen voor mannen en vrouwen????????” Terwijl een andere gebruiker postte: “Het feit dat mannen- en vrouwenshirts verschillende knopen hebben, zal nooit mijn hoofd niet doen.”

Bron: Mirror

Beeld: Pexels

Dit zijn wel geniale manieren om je tijd als twintiger af te sluiten

Deze moeder deelt ‘verdeel en heers’-hack om opvouwen minder vervelend te maken