in

WTFWTF

Maak kennis met de transgender man die zwanger was van zijn eigen kind

Beeld: YouTube

Trystan Reese is een transgender man die bevallen is van een gezonde jongen. En hij vertelt zijn verhaal over zijn zwangerschap en waarom zijn verhaal niet zo ongewoon is.

Transgender zwanger van eigen kind

Toen Trystan Reese zijn partner, Biff Chaplow, benaderde om zwanger te worden van hun baby, kreeg hij weerstand. Reese, een transgender man, had vrienden gezien die als transman een gezonde zwangerschap hadden, en hij wist dat zo’n scenario mogelijk was, maar Chaplow was heel erg bezorgd.

“Aanvankelijk was hij nogal terughoudend over het idee”, vertelde Reese aan Ouders. “Ik geloof zelfs dat de woorden die hij gebruikte ‘absoluut niet, dit is het domste idee dat je ooit hebt gehad’ waren. Hij was vooral bezorgd om mijn veiligheid. Hoe het zou zijn voor een zwangere man die door de wereld moet navigeren, zowel medisch als sociaal.” Maar het koppel deed onderzoek en besefte dat transgender mannen perfect gezonde zwangerschappen kunnen hebben. En dat is precies wat Reese deed: Hij beviel namelijk van hun zoon, Leo.

Hormonale therapie

Terwijl Reese’s hormonale therapie hem een baard en een diepere stem gaf, bleven zijn baarmoeder en eierstokken functioneren. Het proces om van de testosteronhormonen af te komen verschilde niet veel van wat de meeste vrouwen meemaken als ze stoppen met anticonceptie vóór de bevruchting… en ongeveer vijf maanden later was Reese zwanger.

Hij beschreef zijn ervaring als een ‘school voorbeeld zwangerschap’, compleet met vermoeidheid, misselijkheid, ongemak in het derde trimester en uiteindelijk een gezonde bevalling. “De conceptie gebeurde gewoon, met z’n tweeën thuis, op de ouderwetse manier. Ik heb echt geluk gehad, de mensen van Kaiser hebben heel hard gewerkt aan hun transcompetentie. Verder kreeg ik ongelooflijk respectvolle, deskundige, competente zorg tijdens mijn hele prenatale proces,” zei Reese. “Ik zei tegen mijn dokter ‘het is mijn doel om de saaiste patiënt te zijn die je ooit hebt gezien’. Hij moest natuurlijk lachen, omdat ik een zwangere man ben.” Reese benadrukte dat hij geen pionier is in deze kwestie, en dat transgender mannen vaker succesvolle zwangerschappen hebben dan mensen geneigd zijn te denken. Maar het blijft een feit: Terminologie rond zwangerschap is zelden inclusief de transgemeenschap, en Reese heeft daar vrede mee.

Bron: Parents.com

Beeld:

Man beweert: trollen zeggen dat mijn vriendin "genoegen neemt" met een gemiddeld uitziende man

Man beweert: trollen zeggen dat mijn vriendin “genoegen neemt” met een gemiddeld uitziende man

Dit zijn de meest ongebruikelijke zwangerschapscondities ter wereld