in

Kapitein dommelt weg achter het stuurwiel en laat miljoenen jacht aanleggen tegen de kade

Dit is het moment waarop een superjacht ter waarde van ruim 65 miljoen, eigendom van miljardair Hans Peter Wild van Capri Sun, tegen een dok in St.-Maarten botst na een computerstoring.

Super jacht

Het 235 voet lange jacht met een turquoise romp veroorzaakte ‘zeer aanzienlijke’ schade toen het een luxe jachtclub pier in het Caribisch gebied ramde. Het had namelijk een computerstoring ondervonden. Hans Peter Wild, 79 jaar oud en goed voor 2 miljard euro volgens Forbes, was mogelijk aan boord, maar het is nog niet duidelijk. Beelden tonen het super jacht GO, dat een helikopterplatform, een fitnessruimte, een stoomruimte, een zwembad en een eigen ziekenhuis aan boord heeft, in een houten steiger en een betonnen dokmuur in Simpson Bay, St.-Maarten, ramt.

Schade

Het is nog niet bekend hoeveel het zal kosten om het schip en het dok te repareren, maar een manager van de jachtclub suggereerde dat de reparaties maanden kunnen duren. Een bericht op hun website luidde: “Zoals de meesten van jullie inmiddels wel gehoord hebben, vond vanochtend een ongeluk plaats met een megajachtSuper jacht. Ze verloren de controle over het schip en raakten het dok van de Sint-Maarten Yacht Club. Niemand raakte gewond en de schade is uitsluitend structureel, maar wel zeer aanzienlijk. We beoordelen momenteel de omvang van de schade om een plan te maken voor herbouw.”

Bron: Mancho.be

geadopteerde

Geadopteerde ’tienerjongen’ bleek 33-jarige vrouw op de vlucht te zijn

Kaaiman

Man worstelt met kaaiman om zijn hond te redden