in

Kaaiman met een gewicht van 800 pond en een lengte van 14ft vestigt nieuw staatsrecord

Beeld: Instagram

Een enorme kaaiman heeft in Mississippi een nieuw omvangrecord gevestigd en is op sociale media bestempeld als ‘nachtmerrie-materiaal’.

Kaaiman verbreekt staatsrecord

De krokodil is meer dan 14 meter lang en weegt maar liefst 802,5 pond. Hij werd gevangen door een groep jagers, die het enorme reptiel zaterdag uit de Yazoo River haalden als onderdeel van een initiatief om het aantal krokodillen in Mississippi terug te dringen. Mensen mogen op bepaalde tijden op de krokodillen jagen, maar het buitengewoon grote exemplaar was een bijzondere vondst voor de jagers met zijn totale lengte van 14 voet en 3 inches. Zijn buikomtrek alleen al meet 66 inch terwijl zijn staart 46,5 inch dik is, volgens het Mississippi Department of Wildlife, Fisheries and Parks – een recordgrootte. De lengte van de krokodil overtroeft het vorige record van 14 voet en een gewicht van 766,5 pond, dat in handen was van een reptiel dat in 2017 werd gevangen.

Nadat een foto van het beest op Facebook was geplaatst, uitten mensen hun ongeloof over de grootte van de krokodil. Een vrouw schreef: ‘Nachtmerrie materiaal,’ en een andere persoon voegde eraan toe: ‘Good grief that’s a monster.’ Een derde zei: ‘Gefeliciteerd, dat is een echte dinosaurus! Dat moet zeker verbazingwekkend zijn. Een ander merkte op: ‘OMG… wat een monster! Ze worden groot in Mississippi! Gefeliciteerd met je grote vangst. Het ‘monster’ werd gevangen door jagers Tanner White, Don Woods, Will Thomas en Joey Clark, die zeven ‘mentaal uitputtende’ uren doorbrachten om de krokodil binnen te halen. Don vertelde de Mirror: ‘We hebben hem acht of negen keer aan de haak geslagen en hij bleef maar afbreken.

Boomstammen doorgaan

Hij dook naar beneden, ging zitten en steeg weer op. En hij bleef onder boomstammen doorgaan. Hij wist wat hij deed. Het gekke is dat hij op dezelfde plek bleef. Don en zijn vrienden vingen de enorme krokodil op 26 augustus, de tweede dag van Mississippi’s jachtseizoen op alligators, dat loopt tot 4 september. De staat reguleert de jacht op het reptiel sinds 2005 om de alligatorpopulatie goed te beheren en in stand te houden.

Hierdoor kunnen de alligators in de zomer, wanneer ze het meest actief zijn, broeden, nesten maken en hun nakomelingen grootbrengen. Om krokodillen te vangen tijdens het jachtseizoen hebben mensen een van de slechts 920 speciale vergunningen per seizoen nodig van het Department of Wildlife, Fisheries and Parks. De beschermingsinspanningen in het zuiden zijn vruchtbaar geweest en hebben geresulteerd in een nu stabiele krokodillenpopulatie die een beperkte en gereguleerde jacht mogelijk maakt.

Verhuurster van hotel werd achterdochtig toen 2 gasten zonder bagage incheckten

behoeften

Mannelijke escort onthult de schokkende reden waarom Australische vrouwen het meest betalen om hun behoeften te voorzien