in

Jongen wint 116,238.60 euro en houdt dit een jaar geheim voor zijn familie

Een jongen die 116,238.60 euro won bij het spelprogramma ‘The 1% Club’ hield dit een jaar lang geheim voor zijn familie.

Kandidaat

Daniel O’Halloran bereikte de droom van elke quiz liefhebber nadat hij een enorme jackpot van 116,238.60 euro won op de TV-quizshow ‘The 1% Club’. Voor degenen die niet bekend zijn met de show: Lee Mack leidt een publiek van 100 personen door een reeks vragen waar steeds minder mensen het antwoord op weten. Elke persoon heeft 1,172.53 euro, wat aan de prijzenpot wordt toegevoegd wanneer ze een vraag verkeerd beantwoorden. En het publiek wordt na elke ronde verminderd.

Spelers die nog in het spel zitten nadat ze vragen hebben beantwoord waarvan 50 procent van het publiek het antwoord weet, kunnen hun geld in de prijzenpot gooien om een vraag over te slaan. Terwijl mensen na de drempel van 30 procent hun 1,172.53 euro kunnen nemen en weglopen. Iedereen die het tot het einde haalt, kan weglopen met een mooie jackpot van 11,725.28. Maar als ze voor de volledige prijzenpot willen gaan, moeten ze een vraag beantwoorden die slechts één op de 100 leden van het publiek zou kunnen bedenken. Daarom heet de show The 1% Club. Daniel redde het helemaal tot het einde haalde en de laatste vraag met succes beantwoordde om 116,238.60 euro te winnen.

Geheim

Hij besloot echter de omvang van zijn winst bijna een heel jaar lang geheim te houden voor zijn familie. Terwijl zijn winnende aflevering pas afgelopen weekend werd uitgezonden, filmde hij deze eigenlijk al in juli 2022. Hij eigenlijk niet echt gepland om op de show te zijn in de eerste plaats.

Daniel vertelt: “Mijn moeder heeft zich aangemeld en ik niet, maar toen werd ik teruggebeld en kwam ik in de show. Ik heb me nog nooit voor iets anders op tv aangemeld. Maar ik vond het format van de show echt leuk, het logisch uitwerken van dingen. Ik wist niet hoe ik het zou doen. Je hebt maar 30 seconden voor elke vraag, maar ik kreeg mijn hoofd erin voor die 30 seconden.”

Toen het erop aankwam, had Daniel de keuze tussen gaan voor de € 11,725.28 of proberen de € 116,238.60 prijzenpot te winnen, en slaagde erin om laatstgenoemde te scoren. Hij besluit echter zijn familie niet te vertellen over de omvang van zijn overwinning totdat de show werd uitgezonden ‘voor de lol van de verrassing’. Waardoor ze stomverbaasd waren toen ze hem helemaal tot het einde zagen komen.

Klein geheimpje

Een geheim als dit voor je familie verborgen houden zou zelfs in de beste tijden lastig zijn, dus Daniel vertelde het aan zijn oma. En het werd hun ‘klein geheimpje’. Ondertussen wist de rest van zijn familie dat hij de show had gewonnen, maar dachten ze dat hij voor de 11,725.28 euro optie was gegaan. Toen ze de aflevering bekeken en zagen dat hij de laatste vraag wilde beantwoorden, ‘gingen ze helemaal uit hun dak’ toen ze zich realiseerden wat er gebeurde.

Bron:http://Ladbible.com

Twitter: @1PercentClubITV

Afbeelding:

stuntman

“Deze would-be stuntman betaalt een zeer hoge prijs voor zijn opschepperij”

mannen

Nieuwe studie verklaart waarom mannen zieker kunnen worden van virussen dan vrouwen