in

Dit is de reden waarom witte wijn je de volgende dag woede en angst geeft

witte wijn

Het zou kunnen beginnen met één beschaafd glas tijdens het diner. Maar voordat je het weet, heb je een fles Sauvignon Blanc leeggedronken. En zit je snotterend te huilen op het toilet nadat je dom genoeg ruzie hebt gemaakt met je vriend(in).

Witte wijn woede

Vrouwen klagen al jaren over deze zogenaamde ‘witte wijn woede’. Sommigen zijn zelfs beschreven als ‘monsters’ die plotseling verschijnen na een paar glazen van deze kruisbes-geflavourde nectar. Maar mannen zijn niet immuun voor dit fenomeen.

Therapeut Georgia Foster, die het programma The Drink Less Mind runt, vertelde aan MailOnline: ‘Het probleem is hetzelfde voor mannen als voor vrouwen.’ Wetenschappers weten nog steeds niet met zekerheid of er iets in de wijn zelf schuilt dat verantwoordelijk is voor de gedragsverandering.

Sulfieten

In de loop der jaren hebben sommigen de vinger gewezen naar sulfieten, gebruikt om de wijn te conserveren, en het extra suikergehalte in witte in vergelijking met rode variëteiten. Toch betwisten toonaangevende stemmen op het gebied of er werkelijk iets is aan beide van die theorieën. Eén ding waar ze het wel over eens zijn, is dat wijn sneller gedronken kan worden. Een groot glas wijn is bijvoorbeeld 250 ml. En sommige Chardonnays kunnen rond de 13 procent alcohol bevatten.

Bier daarentegen wordt in een pint (568 ml) geserveerd en is qua volume veel zwakker. En het feit dat witte wijn stereotiep gezien wordt als een ‘vrouwendrank’ is volgens mevrouw Foster de reden waarom vrouwen harder getroffen worden. Mevrouw Foster vertelde aan MailOnline: ‘Witte wijn is over het algemeen een van de meest voorkomende alcoholische dranken voor vrouwen. De sociale druk om witte wijn te drinken is een deel van het probleem.

‘Veel cliënten hebben aan mij gerapporteerd dat ze niet altijd zin hebben in een glas wijn, maar om erbij te horen, aardig gevonden te worden en sociale angst te verminderen, vallen ze in de witte wijntjes val.’ Mevrouw Foster waarschuwt dat wanneer je alcohol drinkt, je ‘innerlijke criticus’ na een paar glazen wordt uitgeschakeld. Ze zei: ‘Deze innerlijke stem die nuchter kan zeggen dat ‘je interessanter bent na een paar glazen witte wijn’ of ‘mensen zullen je saai vinden tenzij je drinkt’. Deze innerlijke dialoog kan iemand ertoe aanzetten om te drinken wanneer ze dat eigenlijk niet willen.

Bron: Dailymail

Beeld: Pexels

man met scrotum

Man kon zeven jaar lang niet intiem zijn met zijn vrouw en dit is waarom

mishandeld door vrouw

46-jarige man onthult hoe hij make-up droeg om zijn blauwe plekken te verbergen die toegebracht waren door zijn vrouw