in

Hotel dat nooit landt vliegt 5.000 gasten door de lucht

Er gaat momenteel een video viraal waar een aantal mensen verbijsterd staan over de demonstratie van een potentieel AI-gestuurd vliegtuig dat “nooit zou landen”. Het is ontworpen door Hashem Al-Ghaili, is het concept van de ‘Sky Cruise’ in feite een vliegend hotel dat 20 nucleair aangedreven motoren heeft en de capaciteit zou hebben om 5.000 passagiers te vervoeren.

De “toekomst van het vervoer”

Al-Ghaili noemt het vliegtuig de “toekomst van het vervoer” en legt uit dat conventionele luchtvaartmaatschappijen passagiers van en naar de Sky Cruise zouden “ferryen”, die nooit de grond zou raken en zelfs alle reparaties tijdens de vlucht zou laten uitvoeren. De Daily Star schrijft over het ontwerp van Al-Ghaili dat hij op de vraag hoeveel piloten er nodig zouden zijn om de Sky Cruise te besturen, antwoordde: “Al deze technologie en je wilt nog steeds piloten? Ik denk dat het volledig autonoom zal zijn.” Dat is allemaal goed en wel, maar de Sky Cruise zou nog steeds een flink aantal personeelsleden aan boord nodig hebben, aangezien er ook een enorm winkelcentrum aan boord zou zijn, om nog maar te zwijgen van zwembaden, sportscholen en bioscopen.

Sky Cruise

In een video rendering van het vliegtuig, gepost door Al-Ghaili op YouTube getiteld: ‘Sky Cruise: A Futuristic Hotel Above the Clouds’, is te zien hoe het uittorent boven vliegtuigen van normale grootte en werd zelfs omschreven als “de perfecte trouwlocatie”. Hoewel de lanceringsdatum van het vliegende hotel nog moet worden aangekondigd, is niet iedereen enthousiast over het idee van Al-Ghaili. Eén persoon schreef in de commentaarsectie onder zijn video “Geweldig idee om een kernreactor te plaatsen in iets wat defect kan raken en uit de lucht kan vallen.”

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube

Disney lanceert 106.000 euro reispakket waar je elke park in één epische reis kan ervaren

Deze expert onthult hoe je slaaphouding je gezondheid kan beïnvloeden