in

Expert legt uit hoeveel keer je per dag moet ‘drol draaien’

Expert legt uit hoeveel keer je per dag moet 'drol draaien'
Beeld: Pexels & YouTube @ Serious Science

Een expert die meent alles te weten over gezondheid, heeft aangegeven hoeveel keer per dag je moet afgaan. Om gezond te zijn, kun je namelijk sleutelen aan je leefstijl. Zo is het belangrijk te bewegen om je bloedsomloop soepel te laten verlopen. Naast bewegen zijn er ook andere zaken die je in acht moet nemen om een gezonde leefstijl te hebben. Je plas inhouden bijvoorbeeld, is iets wat je zeker niet moet doen. Verder moet je ook de behoefte om naar het toilet te gaan serieus nemen.

Expert benadrukt belang

Het is een vraag die we ons allemaal wel eens hebben gesteld: hoe vaak moeten we afgaan? Nou, als je niet zeker weet hoe regelmatig je dit zou moeten doen, dan is dit het verhaal voor jou. De nieuwste bevindingen van de bekende podcast Zoe The Big IF Study hebben zich verdiept in de duistere wereld van stoelgang. In het verlengde hiervan is er informatie gegeven die we hard nodig hebben. In een video-update legde een dokter, genaamd Tim Spector, uit hoe vaak we allemaal naar het toilet zouden moeten gaan. Hij zei dat uit een peiling bleek dat 55 procent van de mensen zich één keer per dag ontlast, 32,4 procent gaat twee keer per dag en ongeveer 10 procent poept drie keer per dag. Het laatste is nogal wat.

Beeld: Pexels

Hoeveel keer per dag moet het zijn?

Dokter Tim geeft aan dat drie keer per dag tot drie keer per week als normaal wordt beschouwd. Hij wees er echter ook op dat sommige deelnemers beweerden vijf keer per dag naar het toilet te gaan, terwijl anderen opmerkten slechts één keer per week te gaan. De studie van de arts wees ook uit dat hydratatie, voeding, lichaamsbeweging en stressniveaus van invloed kunnen zijn op hoe vaak je naar het toilet gaat. Het punt hier is dat het enorm verschilt van persoon tot persoon.

Bron: ladbible.com

Moeder rekent af met onzekerheid: ‘Poseert zonder kleren om vol trots haar mooie rondingen te laten zien!’

Youtuber rijdt met zijn auto over ijs en zakt erdoor!

Youtuber rijdt met zijn auto over ijs en zakt erdoor!