in

Hond bezoekt het graf van zijn baasje en moet huilen van verdriet

Er zijn veel verhalen over honden die rouwen om hun eigenaars of dierlijke metgezellen die zijn gestorven. Echter, een opmerkelijke video die viral is gegaan op het internet suggereert dat ze daadwerkelijk kunnen huilen. Wiley, de therapiehond, lijkt zich te verslikken bij het graf van de grootmoeder van zijn begeleider.

Echt huilen

De video die goed op weg is om meer dan een miljoen keer bekeken te worden, is de aanleiding voor een verhit debat. Is deze Wolfshond (wolf/hond hybride) echt aan het huilen, of is dit weer een geval van antropomorferen van hondengedrag? Veel sceptici hebben betoogd dat de hond eigenlijk omgekeerd niest (ook wel achterwaarts niezen genoemd). Dit vreemde honden fenomeen wordt gekenmerkt door een snelle, onvrijwillige inademing door de neus (precies wat je zou verwachten, gezien de naam).

De begeleider die de video postte had dit te zeggen over de controverse:

I am not a vet so I can’t say if he’s reverse sneezing as some of you are stating. I can tell you that he has never done that before and hasn’t done it since. I may be anthropomorphosizing his actions but its how I’m choosing to deal with loss, so deal with it.

Hartverscheurend

Omgekeerd niezen wordt meestal geassocieerd met brachycephalische honden, dat wil zeggen, honden met een ingesmeerd gezicht, zoals Mopshonden en Boston Terriers. Dat is zeker niet van toepassing op deze Wolfshond, die een ruime snuit heeft. Omgekeerd niezen gebeurt ook meestal wanneer een hond opgewonden is, wat hier niet het geval lijkt te zijn. Eén ding is zeker de video is hartverscheurend. Je hoeft niet te accepteren dat dit een echt voorbeeld van huilen is om te geloven dat de hond rouwt. Er is genoeg bewijs zowel anekdotisch als wetenschappelijk, dat honden rouwen om het verlies van menselijke en dierlijke metgezellen.

Bron: terriblyterrier

Beeld: YouTube

Parkiet vraagt zijn broertje om een kusje en wat die dan doet is hilarisch

Baby poept in zijn broek en de reactie van de hond is geweldig