in

Man gaat naar ziekenhuis met verkoudheid en ontdekt dat hij vol met beestjes zit onder zijn huid”

lintwormen

Een patiënt ging naar het ziekenhuis omdat hij een hinderlijke hoest had, maar ontdekte dat hij beestjes onder zijn huid heeft.

Beestjes onder huid

De röntgenfoto, gedeeld door Dr Vitor Borin P. de Souza op Twitter, toont honderden lintwormen wat op heldere klodders lijken. Ze stellen namelijk elk de verkalkte resten van een parasiet voor.

Cysticercose wordt verkregen door inname van lintwormeieren (aanwezig in de ontlasting van mensen met lintwormen). Wil je het niet (op)lopen? Was je eten goed voordat je het consumeert. De aandoening heet taeniasis. Het kan door veel verschillende lintwormen worden veroorzaakt, maar alleen de Taenia solium, ook wel varkenslintworm genoemd, veroorzaakt grote gezondheidsproblemen, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie.

Beeld: Vitor Borin de Souza / Twitter

Meet lintvormige worm

Gewoonlijk vreet de meet lintvormige worm zich vast in iemands darmen. En het veroorzaakt slechts geen tot milde symptomen, zoals buikpijn en diarree. Mensen kunnen besmet raken met cysticercose als zij voedsel verteren, zoals overgekookt varkensvlees, met daarin de eitjes van de lintwormen. De parasitaire larven vormen harde knobbels om zich heen, cysten genaamd, om te overleven

Hoewel de aandoening meestal ongevaarlijk is, kunnen de larven de darm verlaten en elders terechtkomen, bijvoorbeeld in de ogen, longen, hersenen en het ruggenmerg van mensen. Volgens MailOnline was de patiënt in afwachting van een MRI-scan om de locatie van eventuele cysten in de hersenen te controleren. Een operatie is meestal nodig om de cysten in deze gevallen te verwijderen.

Hij voegde eraan toe: Als je geen letsel hebt in het hoofd, ruggenmerg of ogen, hoef je niet eens te behandelen. Deze laesies zijn verkalkt, dus het zijn geen levensvatbare cysticerci (lintwormlarven). Als het geen ongemak veroorzaakt gaat het leven verder.

Bron: 9gag

eieren

Vrouw geeft toe Sugar Daddies te hebben nadat vriend topkwaliteit eieren bij haar thuis heeft gevonden

Politieagent als klant aanwezig wanneer overvallers tandartspraktijk binnenvallen