in

Gooien van bruidsboeket loopt anders af dan verwacht: ‘Ik heb nooit goed kunnen mikken’

bruidsboeket gooien

Het gooien van het bruidsboeket levert vaak komische foto’s en videomateriaal op tijdens een bruiloft. De bruid in het volgende filmpje zorgde echter voor een geheel andere afloop dan verwacht.

Gooien bruidsboeket loopt anders af

Het bruidsboeket gooien is een eeuwenoude traditie aan het eind van een bruiloft waar bruiden en haar vrijgezelle gasten nog altijd naar uitkijken. Tijdens het gooien van het boeket rennen en springen de dames vaak chaotisch in de richting van de bloemen, in een poging ‘de volgende’ te zijn die in het huwelijksbootje bootje mag stappen.

De bruid in het volgende filmpje had overigens wat moeite met mikken en gooide het boeket in de kroonluchter in plaats van in de handen van een van haar vriendinnen.” Mijn boeket gooi had de beste sfeer, iedereen danste op Akon’s ‘Bananza’ en was zo opgewonden om het boeket te vangen. Toen ik mijn boeket gooide, het belandde in de kroonluchter, ik heb nooit goed kunnen mikken” geeft de vrouw toe. “Iedereen vond het zo hilarisch, en het was absoluut een hoogtepunt op de bruiloft. Gelukkig had mijn bloemist moeder snel een nieuw boeket voor me, en de persoon die dat uiteindelijk ving was daarna echt verloofd. Voor zover ik weet, hangt het boeket nog steeds in de kroonluchter, en zal daar waarschijnlijk nog heel lang blijven!” aldus de gelukkige bruid.

Bijgeloof

De traditie van het gooien van het bruidsboeket komt voort uit bijgeloof. Vroeger dacht men dat de bruid en haar jurk geluk brachten. Daarom renden alle vrijgezelle vrouwen na afloop van de bruiloft achter de bruid aan om een stukje stof van haar jurk af te trekken, en zo ook een stukje geluk te krijgen.

De bruid gooide vervolgens haar bruidsboeket in de lucht om de vrouwen af te leiden tijdens hun achtervolging. In de chaos die zo ontstond, kon zij vluchten en haar trouwjurk in veiligheid brengen.De vrouw die het bruidsboeket vangt, heeft volgens het bijgeloof toch een stukje van het geluk van de bruid gekregen. Zij zou dan de eerstvolgende zijn die in het huwelijksbootje stapt.

Bron: Zita.be

anticonceptiepil

Bizar: ‘Nadat ik stopte met de anticonceptiepil viel ik plotseling op vrouwen’

Langste vrouw

’s Werelds langste vrouw zegt dat ze zes stoelen moet boeken om te vliegen