in

Japanse man verdient zijn geld door niets te doen!

Japanse man verdient zijn geld door niets te doen!
Beeld: YouTube @ BBC Reel

In het leven zijn er mensen van verschillende disciplines. Iedereen is in zijn eigen vakgebied een expert. De bakker bakt elke dag verse broden en verdient hiermee zijn geld. Maar een Japanse man heeft wel een aparte professie. Hij is namelijk gespecialiseerd in het niets doen en verdient ook nog wat hieraan.

Inhuren om niets te doen

Shoji Morimoto, zoals de man heet, laat op zijn Twitter-profiel geen ruis ontstaan over zijn specialisatie. Zo heeft hij het volgende opgenomen in zijn bio: “Je kan mij inhuren om niets te doen…. Ik kan niets doen dan alleen eten, drinken en makkelijke vragen beantwoorden.” De woorden van de man stralen een bepaalde zelfverzekerdheid uit. Het mag duidelijk zijn dat hij een heel indrukwekkende CV heeft. Maar waar je denkt dat hij niet serieus genomen wordt is dat wel anders. Sinds de start van zijn ‘onderneming’ in juni 2018, heeft hij inmiddels 3000 verzoeken gehad.

Tarieven van de Japanse man

In het begin bood hij zijn diensten gratis aan. Maar inmiddels heeft hij zijn tarieven aangepast. Wie van zijn diensten gebruik wil maken moet € 96 neertellen, exclusief kosten voor eten en drinken. De logische vraag die hierbij gesteld wordt is: waarom je zou willen betalen voor het huren van iemand die niets doet? Dit hangt er helemaal van af. In sommige gevallen moet hij erbij zijn om te gamen, om erbij te zitten tijdens lunch of om als gesprekspartner te dienen.

Achtergrond van de man

Shoji Morimoto is een getrouwde man en heeft gestudeerd aan de Universiteit van Osaka. Daar heeft hij zijn postdoctorale graad in Natuurkunde behaald. Over zichzelf zei hij het volgende: “Ik ben geen vriend of kennis. De vervelende kant van het aangaan van een relatie is er niet bij mij. Aan de andere kant ben ik in staat om het gevoel van eenzaamheid bij iemand te verlichten. Misschien is dit echt iets voor mij.” Als de man daadwerkelijk mensen helpt met het “niets doen”, dan is hij goed bezig. Misschien een goed idee om te kijken als jij ook kan verdienen met het “niets doen”.

Bron: Ladbible

Beeld: YouTube @ BBC Reel

Vrouw deelt video van neergestorte vliegtuig in de zee

Avondje stappen loopt uit de hand: vrouw had “te veel op” en is vastgelegd op deurbel camera