in

Doktoren ontdekken een kunstgebit in de maag van dementerende patiënte nadat ze het verkeerd had geplaatst

dementerende
Beeld: Pexels

Een dementerende patiënte was haar kunstgebit kwijtgeraakt, waarna doktoren ontdekten dat ze ze had ingeslikt.

Dementerende patiënte

De dementerende patiënte had slechts lichte pijn, moeite met slikken of misselijkheid, maar werd uit voorzorg door haar zoon naar het ziekenhuis gebracht. Doktoren vroegen zich af waar het ondergebit gebleven zou kunnen zijn en voerden een scan uit bij de bejaarde patiënt. Een camera werd ingebracht in het onderste spijsverteringsstelsel van de vrouw, waar het kunstgebit in haar maag werd ontdekt. De endoscoop wordt dan verwijderd en opnieuw ingebracht met een beschermkap voor vreemde voorwerpen aan de punt.

Na verschillende mislukte pogingen slaagden de artsen erin de kapbeschermer over de prothese te plaatsen en deze vast te pakken met een tang met rattentanden. Waardoor het vreemde voorwerp uit de maag van de vrouw werd verwijderd. De procedure duurde iets meer dan twee uur en de patiënt mocht de volgende dag naar huis. Experts van het Southwestern Medical Center van de Universiteit van Texas in Dallas zeiden dat er geen noemenswaardig letsel was veroorzaakt door het verwijderen van de prothese. Het medische team schreef: ‘Een kunstgebit is eigenlijk een van de meest ingenomen voorwerpen bij volwassenen. Andere zijn botten, kip of vis en sieraden.’

Beeld: Pexels

Geschiedenis met dementie

Artsen voegden eraan toe dat de geschiedenis van de vrouw met dementie, beroerte en lymfoom van het centrale zenuwstelsel haar minder bewust maakte van het vreemde lichaam dat in haar maag terechtkwam. Als gevolg hiervan ervoer ze geen gerelateerde symptomen zoals buikpijn, slikproblemen of misselijkheid. ‘Het inslikken van een vreemd lichaam is een onderkend gevaar bij volwassenen. En vooral bij ouderen waar het kan leiden tot aanzienlijke morbiditeit en zelfs mortaliteit’, aldus het medische team. ‘Een eerdere studie schatte dat jaarlijks 1.500 mensen in de Verenigde Staten aan dit fenomeen overlijden. Volgens een afzonderlijke studie is endoscopische verwijdering bij volwassenen in ongeveer 20 procent van de gevallen vereist. En een spoedoperatie in nog eens 1 procent van de gevallen is noodzakelijk.

Bron: Dailymail

aubergine

Mannen injecteren lipfiller in hun “aubergine” om centimeters extra omvang toe te voegen

nigeriaanse man

Nigeriaanse man ‘wordt blind’ tijdens bizarre zevendaagse ‘cry-a-thon’