in ,

TikTok dokter onthult waarom je nooit Paracetamol moet innemen om een kater te behandelen

Een TikTok dokter heeft onthuld waarom je nooit paracetamol moet gebruiken als je een kater hebt, en dat iets anders misschien een betere optie is om die knallende hoofdpijn te behandelen.

Ernstige gevolgen

Dr. Karan Rangarjan is chirurgisch arts en docent aan de universiteit van Sunderland. Hij deelt regelmatig zijn medische kennis via TikTok om anderen meer te leren over gezondheid en geneeskunde. In een van zijn recente video’s vertelde hij over de vrij verkrijgbare geneesmiddelen waarop velen van ons vertrouwen om hoofdpijn, koorts, menstruatiepijn en nog veel meer te doorstaan. Ja, hij heeft het over paracetamol, de gewone pijnstiller die wordt gebruikt om allerlei soorten pijn te verlichten. Dr. Karan, die meer dan vier miljoen volgers heeft op TikTok, is van mening dat paracetamol niet goed samengaat met drank en waarschuwt dat het mengen van de twee ernstige gevolgen kan hebben. Hij legt in de video uit dat het mengen van de twee stoffen ernstige schade kan toebrengen aan de levercellen, omdat zowel paracetamol als alcohol “toxische producten” produceren wanneer ze in het lichaam worden afgebroken.

@dr.karanr Never do this! #schoolwithdrkaran #learnontiktok #science ♬ Runaway by Kanye Piano – Henry Cantu

Paracetamol en alcohol is een slechte combinatie

Wanneer deze stoffen samen worden ingenomen, is het lichaam wellicht niet in staat voldoende glutathion te produceren om de toxische stoffen snel genoeg te neutraliseren, wat weer gevolgen kan hebben voor de lever. Dr Karan zegt: “Daarom moet je paracetamol en alcohol nooit combineren. “Wanneer je paracetamol inneemt, wordt het door het lichaam afgebroken tot verschillende chemische stoffen. “Een van deze chemicaliën is een giftige verbinding die levercellen kan beschadigen. “Om deze schade te voorkomen produceert de lever glutathion om deze giftige verbinding te neutraliseren.

Glutathion neutraliseert ook acetaldehyde, de giftige afbraakproducten van alcohol.” Als je paracetamol en alcohol mengt, is er gewoon niet genoeg glutathion om de giftige afbraakproducten alcohol en paracetamol te neutraliseren. In plaats daarvan raadt Dr Karan aan om ibuprofen te nemen in plaats van paracetamol om hoofdpijn te behandelen als je een hangover hebt. “Wil je echt van je kater hoofdpijn af?” vraagt hij, wijzend op een potje ibuprofen tabletten.

Bron: Ladbible

Beeld: TikTok

Deze tandarts deelt enge reden waarom je nooit ijs moet eten

Een nieuwe studie toont aan hoeveel volwassenen elke nacht moeten slapen