in

Medewerkers slaan man in elkaar die van hen probeerde te stelen en worden ‘aangeklaagd voor mishandeling’

medewerkers
Beeld: TikTok

De politie is een onderzoek gestart nadat op een virale video te zien was hoe medewerkers van 7-Eleven een man sloegen die hen probeerde te beroven.

Medewerkers aangeklaagd

Het incident vond plaats op 29 juli op de hoek van Center en Market Street in Stockton, Californië. Op beelden die door een getuige werden vastgelegd, was te zien hoe een gemaskerde man achter de toonbank van de 7-Eleven winkel liep en pakjes sigaretten in de grote vuilnisbak gooide. Toen de man achter de toonbank vandaan probeerde te komen, probeerde hij langs een van de medewerkers te komen en ontstond er een handgemeen. De tweede medewerker van 7-Eleven pakte een stok en begon de verdachte keer op keer te slaan. De getuige, wiens naam alleen Deda wordt genoemd, herinnerde zich hoe de man ’26 keer’ werd geslagen.

Op een gegeven moment was ik stil omdat ik niet kon geloven dat het gebeurde, en toen dacht ik, yo, dit wordt te veel, dit is buitensporig,” zei hij. De hele beproeving speelde zich af recht tegenover het hoofdkantoor van de politie van Stockton. KCRA meldt dat de politie ‘onderzoek doet naar de mishandeling van een verdachte van een 7-Eleven-overval door twee medewerkers’. De manager van de winkel vertelde de krant dat vragen over het incident moeten worden gesteld aan het hoofdkantoor en UNILAD heeft contact opgenomen met 7-Eleven voor commentaar. De politie heeft onthuld dat ze binnen 24 uur twee afzonderlijke meldingen hebben ontvangen over een overval op de 7-Eleven winkel waarbij dezelfde dief betrokken was.

Eerste incident

Het eerste incident vond plaats op 28 juli net na 3.40 uur en KCRA zegt dat de vermeende overvaller achter de toonbank ging staan en vluchtte nadat hij wat sigaretten had meegenomen. Dezelfde verdachte kwam op 29 juli net voor 12.30 uur terug en eiste geld terwijl hij beweerde dat hij een pistool had. Toen de medewerker van 7-Eleven niet op de eis inging, probeerde de verdachte naar verluidt verschillende artikelen te pakken en weg te gaan. De man kwam net na 3 uur ’s nachts nog een keer terug en toen hielden de medewerkers hem aan en sloegen hem met een stok. De Modesto Bee merkt op dat ‘de wet van Californië een huiseigenaar het recht geeft om een indringer met dodelijk geweld te confronteren’, maar ‘dat recht geldt niet voor commercieel eigendom dat het slachtoffer is van winkeldiefstal’.

De politie van Stockton heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat ze op de hoogte zijn van de ‘video van twee medewerkers van 7-Eleven die een verdachte van een overval aanvallen’. “We zijn op de hoogte van het incident en het onderzoek is gaande,” zeiden ze op Facebook. De politieafdeling voegde eraan toe: “Op het moment dat dit werd gemeld, konden agenten niet bevestigen of de man het slachtoffer was van een overval, of een verdachte in verband met de reeks overvallen op de 7-Eleven.

“Dankzij de ijver van een getuige die de overval en aanranding van 29 juli vastlegde, kon de Stockton Police Department de onderzoeken naar de vermoedelijke overvallen en de vermoedelijke aanranding combineren. “De zaak is toegewezen aan ons onderzoeksbureau voor vervolggesprekken en beoordeling van bewijsmateriaal.” Ze sloten af met de mededeling dat “zodra het onderzoek is afgerond, de bevindingen ter beoordeling zullen worden doorgestuurd naar de openbare aanklager van San Joaquin County”.

slaaphoudingen

Dit zijn de enige twee slaaphoudingen die een expert adviseert

Boze klant

Dunkin’ Donuts medewerker slaat boze klant op beste manier neer