in ,

Dit zijn 8 redenen waarom je vaker een schaaltje havermout moet eten

Beeld: Pexels

Wij weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als ontbijt kan je verschillende dingen eten, en havermout is één van deze dingen. Artsen raden mensen ook aan om havermout te eten als ontbijt in de ochtend. Je krijgt verder ook minder last van hartziekten.

Havermout

Als je havermout eet kan je namelijk wat dingen bijvoegen om de smaak te diversifiëren, zoals vers fruit, noten, kaneel, room of magere yoghurt. Behalve dat havermout hartziekten verminderd, zijn er ook 8 andere redenen waarom je elke dag havermout moet eten.

1. Je krijgt een betere huid.

Als je last hebt van inflammatoire aandoeningen is havermout ideaal voor de behandeling. Er zitten namelijk unieke eigenschappen in havermout, en zink helpt om de huid te reinigen en ook om andere gifstoffen te verwijderen. Verder heeft het ook ijzer en die verzadigt de huidcellen. Daarnaast heeft het mangaan en dat verwijdert zwellingen en ontstekingen, en het helpt ook de wonden, kneuzingen, brandwonden en andere micro-letsels sneller te genezen. Als laatst bezit het magnesium die de bloedsomloop normaliseert en ook ervoor zorgt dat er een duidelijke vernieuwing van de huidcellen plaatsvindt.

2. Je spieren krijgen meer proteïnen binnen.

Als je een portie of ongeveer 8 eetlepels havermout per dag eet, dan heb je in je lichaam 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten. Zoals vitamine E, antioxidanten en glutamine, en deze helpen om de spiervezels sneller te regenereren.

3. Hoge gehaltes aan antioxidanten.

Als je havermout eet kan het je ook helpen bij jeuk, ontstekingen en bloeddruk, omdat het rijk is aan antioxidanten, waaronder Avenanthramides. Het bevat ook bèta-glucaan, die de bloedsuikerspiegel helpt verlagen. Het effect wordt versterkt door vitamine C, en het is dus niet willekeurig om havermout samen met sinaasappelsap te combineren tijdens je ontbijt.

4. Je zult vol met energie zitten.

Havermout bevat heel veel koolhydraten en die zorgen ervoor dat je lichaam meer energie heeft. Men raadt aan om droge haver te consumeren, want die zorgt ervoor dat jij je langer tevreden voelt en ook geen ander voedingsmiddelen nodig zal hebben.

Free Oatmeal Platter Stock Photo
Beeld: Pexels

5. Je zult gewicht verliezen.

Als je dagelijks havermout eet versnelt het gewichtsverlies. Ja, je hebt goed gelezen bij het dagelijks consumeren van havermout heb je kans om sneller af te vallen.

6. Cholesterol zal dalen.

Bèta-glucaan helpt ook om het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Er zit linolzuur en oplosbare vezels in havermout, die het niveau van de triglyceriden en slechte cholesterol in het bloed kunnen verlagen. Deze voedingsstoffen beschermen ons lichaam tegen ernstige ziektes zoals atherosclerose, hartaanval en beroerte en het reinigt ook de vetresten van de wanden van de slagaders.

7. Je verlaagt het risico op hartaandoeningen.

Havermout ondersteunt de hartcellen en de bloedsomloop. En de kans op schade aan de wanden van de bloedvaten door vrije radicalen (“plakken”) wordt verminderd, dankzij de antioxidanten die aanwezig zijn.

8. Je komt zo van je spijsverteringsproblemen af.

Havermout is perfect voor je dagelijkse routine, omdat de vezels helpen om de goede werking van uw darmen te behouden en het voorkomt ook dat jij je gaat inspannen. Een kleine portie havermout bevat al 1/5 van de aanbevolen dagelijkse vezelinname.

Bron: Leefspiritueel

Beeld: Pexels

Dit zijn 21 signalen die laten zien dat hij dol op je is

Dit is waarom je vaker moet poepen als je ongesteld bent