in ,

Dit is waarom je vaker moet poepen als je ongesteld bent

Beeld: Pexels

De meeste mensen vinden het nog een taboe om over ongesteldheid te praten en alles wat daarbij komt. Helaas willen we deze doorbreken en zullen wij dus één van deze ‘bijwerkingen’ bespreken waar we het niet heel vaak over hebben. Het komt vaak genoeg bij de meeste vrouwen voor dat zij een grote boodschap moeten doen als ze ongesteld zijn. Het komt je heel erg bekend voor toch of niet?

Beïnvloeden van spijsvertering

Weet je dat hormonen vaak de oorzaak zijn bij veel van de veranderingen in ons lichaam? Als we bijvoorbeeld denken aan het ontstaan van acne, het hebben van stemmingswisselingen en het uitvallen van je haar dan zul je meteen snappen wat wij bedoelen. En ja, als het gaat over spijsverteringsproblemen rond de tijd dat je ongesteld moet worden, ligt dit namelijk ook aan hormonen die door je lichaam gieren. De hormoonschommelingen kunnen de spijsvertering tijdens de menstruatiecyclus veranderen. Na de eisprong neemt Progesteron (geslachtshormoon) toe en het werkt daarmee symptomen van gas, een opgeblazen gevoel en constipatie (verstopping) op voor je menstruatie. Deze bijwerkingen gaan weg als je ongesteld bent geworden.

Free Crop unrecognizable female touching belly while having acute pain in stomach sitting on couch Stock Photo
Beeld: Pexels

Verlichting

Maar gelukkig zijn er eenvoudige veranderingen in voeding en levensstijl die je kunnen helpen om het ongemak van je spijsvertering te verlichten. Als je fruit, groente, volle granen en peulvruchten eet zal het je spijsvertering helpen. Behalve dat je op je voeding moet letten, moet je ook fysieke bewegingen doen. Dit helpt namelijk bij je stoelgang, dus het is heel belangrijk om een aantal fysieke activiteiten in je dagelijkse routine op te nemen. Verder kan je ook voedingsmiddelen met veel suiker, zout of vet vermijden als je ongesteld bent. En ja, ook gekruid voedsel, alcohol, cafeïne en zuivelproducten kunnen ervoor zorgen dat je bijwerkingen erger worden.

Bron: Beautify

Beeld: Pexels

Dit zijn 8 redenen waarom je vaker een schaaltje havermout moet eten

Dit is alles wat je moet weten over stress acne