in

Dit is het seafood restaurant waar klanten hun eigen vis vangen

seafood restauarant
Beeld: TikTok

Het is niet ongewoon om een levend seafood restaurant te vinden. Dit zijn restaurants met hun eigen miniatuuraquariums.

Levend seafood restaurant

Je kunt er kreeften, krabben, karpers, palingen en zelfs de gewaardeerde koningskrab vinden. Veel zeevruchten zijn op hun best als ze heel vers zijn, sommige etenswaren bederven zelfs al binnen een paar uur nadat het dier is verzonden. Restaurants met levende vis zijn niet nieuw, maar één plek heeft er een ander element aan toegevoegd dat mensen verdeeld heeft. Restaurant Zaou in Osaka heeft de tanks met de vissen namelijk heel dicht bij de tafels geplaatst. Niet alleen dat, maar het stelt gasten ook in staat om een actievere rol te spelen bij het bereiden van hun eten.

Je kunt een hengel over de rand laten bungelen en als je dan een vis vangt, wordt die voor je gekookt. Er zijn ook mogelijkheden voor kreeften, garnalen, mosselen en allerlei andere schelpdieren. Maar het is vooral het hengelen in het zwembad om te proberen een vis te vangen dat deze plek zo bijzonder maakt. Als een hengel niet je stijl is, kun je ook een net gebruiken als je denkt dat dat je kansen vergroot. Het concept is ook verwerkt in de inrichting van het restaurant. Sommige tafels staan op ‘boten’ die zich uitstrekken naar de vistanks in het midden van de ruimte. Veel frisser dan dat kan het niet.

@hangrybynature Who do you wanna go fishing with in Japan? #osaka #japan #placestovisit #japantravel ♬ Onepiece – Overtaken – Main Theme – Geek Music

Niet onder de indruk

Toch zijn sommige mensen online niet zo onder de indruk van het feit dat ze een vis levend moeten zien voordat ze hem opeten. Iemand postte: “Ik zou nooit voedsel kunnen eten dat ik eerder levend heb gezien”. Een ander schreef: “Het feit dat mensen dit prima vinden… het is geen verse vis… het is een vis die u net hebt gedood.” Een derde antwoordde: “Ja het klinkt leuk, maar ik weet gewoon dat ik emotioneel gehecht zou raken aan mijn vis.” Het roept wel de vraag op dat als je het niet goed vindt om een levend dier te zien en het vervolgens op te eten nadat je het levend hebt gezien, je misschien nog eens moet overwegen of je wel vlees wilt eten.

Er is niets mis mee om je zo te voelen, maar de realiteit van vlees eten betekent wel dat een dier moet sterven, en iedereen die vlees eet zou zich daar rekenschap van moeten geven. En dat zeg ik als overtuigd vleeseter. Desalniettemin, als dit het soort dingen is waar je van houdt, ziet het visrestaurant in Osaka er zeker uit als een interessant avondje uit. Het is echter niet duidelijk wat er gebeurt als de vis niet bijt. Ik neem aan dat je dan gewoon met honger naar huis gaat, of het aas opeet.

Bron: Unilad

auto

Dit is het ongelooflijk moment waarop auto de lucht in schiet en tegen een huis botst

drake

Vrouw die bijna 200 kg verloor verrast Drake door haar ondergoed op het podium te gooien