in

Dit gebeurt er met je lichaam als je 3 dadels per dag eet

Dadels zijn gedroogde vruchten van palmbomen en worden in heel veel culturen al gegeten. Sommige culturen eten gedroogde dadels honderden al dan niet duizenden jaren. Dit is niet voor niets want dadels zitten vol met fosfor, zwavel, mangaan, ijzer, koper, calcium en magnesium. Dit zijn mineralen die allemaal belangrijk zijn voor het lichaam. Wij hebben 9 voordelen op een rijtje gezet bij het eten van dadels…

1. Energieboost
Dadels zitten vol met natuurlijke suikers. Deze omvatten fructose, sucrose en glucose. Daardoor zijn ze een perfecte snack voor ’s middags, als men behoefte heeft aan een snelle energieboost. De vezels in de dadel zorgt voor energie zonder de crash die je normaal zou ervaren bij het eten van een andere zoete traktatie.

2. Bloedarmoede
Bloedarmoede is een veelvoorkomend probleem bij de meeste mensen. Dadels zijn een goede bron van ijzer en helpen bij de behandeling van bloedarmoede. Bloedarmoede kan voor een gevoel uitgeput zorgen. Stimuleer de ijzerwaarden in je bloed met dadels!

3. Lever
Onderzoek heeft aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

4. Spijsvertering
Dadels bevatten oplosbare vezels. Oplosbare vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, want het trekt water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. Het kalium dat in dadels zit, kan ook maagpijn en diarree behandelen. Kortom, ze brengen je spijsverteringskanaal in balans. Dadels versterken ook de goede bacteriën in de maag!

5. Stimuleert de gezondheid van het hart
Het kalium in de dadel vermindert het risico op een beroerte. Het toevoegen van dadels aan je dieet kan LDL (low-density lipoproteïne) cholesterol verlagen.

6. Pijnstiller
Hoewel het moeilijk te geloven is, helpt het magnesium in dadels om pijn en zwellingen te verlichten. Dadels zijn absoluut een prima aanvulling op medische hulpmiddelen.

7. Verkleint de kans op kanker
Dadels bevatten magnesium, mangaan en selenium. Een dieet rijk aan selenium staat bekend om het voorkomen van kanker. Deze mineralen zijn ook belangrijk voor het sterk en gezond houden van onze botten en het bloed.

8. Verbetert de hersenfunctie
Dadels zijn, net als bananen, rijk aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan (en ook weer op te halen wanneer je het nodig hebt.)

9. Bloedvaten
Dadels bestrijden de kalk in bloedvaten. Dit verlaagt het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziekten. Eet drie dadels per dag, dit zal een groot verschil geven!

Heb je iets aan deze informatie gehad, vergeet dit artikel dan niet te delen met je vrienden zodat iedereen op de hoogte is van de gezondheidsvoordelen van dadels!

11 geheimen over vliegen die je moet weten onthult door piloten en stewardessen

Vrouw confronteert haar man met de gekke dingen die hij in zijn slaap zegt!