in ,

Deze Nederlandse dude leeft maand lang zonder suiker, junk food en alcohol en dit is wat er gebeurde

We hebben allemaal gehoord over de negatieve effecten van suiker op ons lichaam en waarom we suiker helemaal uit ons dieet zouden moeten schrappen. Om te zien of het elimineren van het zoete spul echt een verschil maakt, probeerde de Nederlandse man Sacha Harland een maand lang te leven zonder suiker of alcohol te consumeren.

Het experiment

Sacha van het YouTube kanaal lifehunterstv heeft de challenge van zijn collega Boris aangenomen om een maandje te leven zonder suiker, junk food en alcohol. Gedurende maand ondergaat hij een soort detox en wordt zijn gezondheid goed in de gaten gehouden. Het experiment is vastgelegd in een zes minuten durende Lifehunters-video die de kijker meeneemt op zijn emotionele reis en de bevredigende resultaten die daaruit voortvloeiden: een gewichtsverlies van tien kilo en een daling van de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Verder geeft hij aan dat hij een van de meest verrassende dingen die hij opmerkte de negatieve reactie was die zijn lichaam kreeg toen suiker weer in zijn systeem werd geïntroduceerd. Ik had ook moeite met slapen; ik kon niet voor 3 of 4 uur ’s nachts in slaap vallen. Het staat niet op de video, omdat we gestopt waren met filmen.

Niet meer gewend

Dit was een interessant iets; zijn lichaam was niet meer gewend aan suiker en het kwam binnen als een drug. De DJ en producer zegt dat de ervaring zwaar was, omdat het zijn stemmingen veranderde en het leven aanzienlijk moeilijker maakte als het op etenstijd aankwam. Hij vervolgt: Ik was de eerste dagen erg chagrijnig en al mijn vrienden zeiden hetzelfde. Ik kon niet eten wat ik normaal at, ik was constant bezig met wat ik wel en niet kon eten en het was een beetje moeilijk om eraan te wennen; het duurde een week of anderhalve week. Na een week of twee wordt het makkelijker; de eerste paar dagen had ik geen compleet dieet uitgestippeld, dus moest ik zelf uitvinden welke maaltijden ik moest maken en wat ik wel en niet moest eten. Om het zichzelf makkelijker te maken bedacht Sacha voor een week een aantal maaltijden die hij vervolgens door de maand heen liet rouleren.

Moeilijkste deel

Het moeilijkste deel was het loslaten van de normale dingen die ik gewend was; niet zozeer de hamburgers, maar dingen zoals pindakaas was moeilijk, omdat het een van mijn favoriete dingen is om als ontbijt te eten. Nu ik weet dat sommige dingen slecht zijn, ben ik me van meer dingen bewust dan voor dit experiment. Dus voor mij is het makkelijker om geen suiker te eten. De eerste paar weken na het dieet was het net een eetfestijn voor me, ik at ’s ochtends ijs en zoete dingen op mijn brood. Sacha meldde ook een hoog cholesterolgehalte te hebben, waarvan hij hoopte dat het nieuwe dieet dat zou verhelpen. Ook zijn bloeddruk, een ECG en zijn bloedsuikerspiegel worden onder de loep genomen.

Bron & Beeld: Dailymail

Vader berooft bank om dochters kanker behandeling te kunnen betalen

Deze meid wilde lippen als Kylie Jenner en bleef achter met een gekneusd gezicht