in

WTFWTF

Taylor lijdt aan een zeldzame aandoening: “Mijn moedervlek is mijn ongeboren tweelingzus.”

Taylor lijdt aan een zeldzame aandoening: "Mijn moedervlek is mijn ongeboren tweelingzus."
Beeld: Instagram @Taylormuhl

In 2009 kwam zangeres Taylor Muhl tot een schokkende ontdekking. De grote roodkleurige moedervlek op haar lichaam was geen gewone moedervlek, maar haar ongeboren tweelingzus!

Ongeboren tweelingzus

Na een onderzoek met een specialist kwam naar buiten dat Taylor 2 sets DNA heeft. En dus ook 2 immuunsystemen en bloedgroepen. De moedervlek die loopt over haar rug en romp, was niet het enige opmerkelijke. “Alles aan de linkerkant van mijn lichaam is groter dan aan de rechterkant” vertelt Taylor op haar blog. “Ik heb een dubbele tand aan de linkerkant van mijn mond en talloze intoleranties en allergieën voor voedsel, medicijnen, supplementen, sieraden en insectenbeten.” In de medische wereld wordt het fenomeen tetragametisch chimaera genoemd. Het gebeurd wanneer in een vroeg stadium van de zwangerschap 2 eicellen bevrucht worden door 2 verschillende spermacellen, en 1 van de twee cellen de ander absorbeert en zelfstandig verder ontwikkeld.

Het is een zeer zeldzame aandoening waarbij de meeste mensen pigmentatie problemen, ogen van twee verschillende kleuren, en twee verschillende soorten bloedgroepen kunnen hebben. Taylor heeft daarentegen wel klachten door de vermenging van het DNA van haar zus met dat van haar, die haar dagelijks leven beïnvloeden. “Mijn lichaam reageert op het DNA van mijn tweelingzus als een vreemd lichaam. En brengt mijn immuunsysteem in gevaar, dat veel zwakker is dan dat van gemiddelde mensen.” legt ze uit. “Helaas lijd ik daarom aan tal van gezondheids- en auto-immuun problemen.”

Body Positivity

Op social media schrijft Taylor over het ontdekken van de aandoeningen en hoe het haar leven heeft beïnvloedt: “Ik vond het belangrijk om mijn fysieke gebrek in zijn geheel te laten zien, omdat er in de entertainmentwereld een sterke druk is om een ​​perfect lichaam te laten zien of binnen bepaalde gevestigde normen”. “Ik hoop dat het tonen van mijn onvolkomenheden vele anderen in mijn toestand inspireert om niet belet te worden hun dromen na te jagen, onvoorwaardelijk van zichzelf te houden en zich ervan bewust te zijn dat ze mooi zijn zoals ze zijn.” Aldus een zeer dappere Taylor.

Bron: Curioctopus

Beeld: Instagram @Taylormuhl

Raar verhaal: Amanda heeft elk uur van de dag zin in een potje!

Amanda heeft elk uur van de dag zin “de daad” te doen

Vrouw die "slechte moeder" genoemd wordt verdedigd haar kledingkeuze

Vrouw die “slechte moeder” genoemd wordt, verdedigt haar kledingkeuze