in

De sterkste jongen ter wereld heeft na 22 jaar een heel ander leven

De sterkste jongen ter wereld, kleine Hercules heeft na 22 jaar een heel ander leven
Beeld: YouTube @ Inside Edition

Kan je je kleine Hercules nog heugen? 22 jaar geleden werd hij bekend als de sterkste jongen ter wereld. In dit artikel gaan we het hebben over het leven van deze jongen die jaren geleden het internet op zijn kop zette. Tussen nu en een periode van 22 jaar kan er van alles gebeuren. Het is maar de vraag of kleine Hercules er na zo een lange periode nog atletisch eruit ziet.

Kleine Hercules: de sterkste jongen ter wereld

De voormalige ‘werelds sterkste jongen’, die ooit de ‘Little Hercules’ werd genoemd, leeft een heel ander leven 22 jaar na zijn successen op het gebied van bodybuilding. Richard Sandrak is na 22 jaren helemaal veranderd. Dit komt omdat hij is gestopt met gewicht heffen. In het jaar 2000 is Richard nog een achtjarige met een indrukwekkende lichaamsbouw, acht-pack buikspieren en een indrukwekkende definitie van zijn armen en benen. In zijn jeugd was hij in staat om drie keer zijn lichaamsgewicht op te tillen terwijl hij zijn flexibiliteit gebruikte om een meester in karate te worden.

Beeld: YouTube @ Inside Edition

Een heel ander leven

Op slechts 11-jarige leeftijd is Richard de ‘Werelds sterkste jongen’. Maar deze titel zou hij niet voor altijd dragen. Als resultaat van zijn training werd gemeld dat de jonge gewichtheffer slechts één procent lichaamsvet bezat – wat gevaarlijk laag is. Volgens Men’s Journal kan zo’n laag lichaamsvet leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Deze zijn onder andere vatbaar zijn voor ernstige hartproblemen, vaak ziek worden en spieren die zo zwak worden dat bewegen heel moeilijk gaat. Nu hij een volwassen man is, gaf Richard toe dat hij niet langer geïnteresseerd is in bodybuilding. In een interview met Inside Edition in 2015 zei hij: “Ik til geen gewichten meer op.

Bron: ladbible

Kangoeroe

Toerist probeert kangoeroe in het wild te aaien en moet rennen voor haar leven

In de toekomst ademen we mogelijk door een ander lichaamsdeel dan ons mond en neus

Onderzoek wijst uit: “In de toekomst ademen we mogelijk door een ander lichaamsdeel dan ons mond en neus”