in

Man weigert op te staan voor zwangere vrouw:“ Ik heb zelf slechte voeten en knieën’

zwangere vrouw
Beeld: Pixabay

Een man heeft online voor de nodige opschudding gezorgd nadat hij onthulde dat hij weigerde zijn stoel op te geven aan een zwangere vrouw.

Zwangere vrouw

Een man deelde zijn verhaal anoniem op Reddit en vertelde hoe hij zijn eigen kampeerstoel meenam om in de rij te gaan staan voor de diploma-uitreiking van zijn neven, omdat hij niet wilde staan tijdens het 40 minuten durende wachten. Terwijl hij wachtte, voegde een zwangere vrouw zich naast hem en vroeg of hij zijn stoel zou kunnen afstaan omdat zij moeite zou hebben met het lange staan.“Nee, sorry, ik heb hem zelf nodig (slechte voeten/knieën)”’ antwoordde de man die zich nu afvraagt of hij onbeleefd hierin is geweest.

De man zei toen dat na twee keer vragen en afwijzingen de vrouw boos werd en zelfs haar partner vroeg om met hem te praten om op te staan. In een poging om de situatie op te lossen, stelde hij voor dat het stel ‘in hun auto kon wachten of gewoon op de grond kon gaan zitten’, maar op dat moment noemde de echtgenoot hem rechtstreeks een ‘klootzak’ en ging weg.

Afbeelding: Reddit

Gezondheidsproblemen

De man werd in zijn actie ondersteund door mede forum bezoekers die aan zijn kant stonden. Iemand schreef ter verdediging: “Je weigerde je stoel op te geven omdat je die vanwege je eigen gezondheidsproblemen nodig had. Ik voel wel mee met de vrouw, maar zij en haar partner hadden hun eigen stoelen moeten meenemen en niet moeten aannemen dat ze recht hadden op die van jou.” Een andere reageerder bekritiseerde het koppel omdat ze boos werden op de man en noemde dat onacceptabel gedrag.“Ze vroegen beleefd en accepteerden “nee” niet als antwoord en werden beledigend. Dit is een zeer gevaarlijke houding. “Nee” moet “nee” betekenen. Omwille van iedereen, en vooral als ze een dochter dragen.” Andere vrouwen bekritiseerden ook de aanstaande moeder voor haar ‘verwende’ gedrag.

Weee een ander overwoog: “Ze gaat niet dood, ze is zwanger. Terwijl ik erg zwanger was, stond ik in langere rijen gedurende langere periodes. Een ander antwoordde botweg: “Voor mij staat het verwende gedrag van zwangere vrouwen me tegen… Plan er dan voor. Ik loop met een stok, slechte knieën, een slechte rug. Ik zou nooit aan iemand vragen om zijn eigen stoel op te geven. Als ik de mijne niet bij me had, tja. Dat is dan mijn fout.”

Afbeelding: Pixabay

Bron: Dailymail.co.uk

Beeld: Reddit & Pixabay

nooduitgang

Man doet nooduitgang vliegtuig open in de lucht: ‘Ik voelde mij ongemakkelijk’

Influencer gaat viraal: gekochte puppy blijkt wolf: ‘Ik kan niet geloven dat ik ben opgelicht’