in

De eerste trailer van de nieuwe Exorcist-film bezorgt mensen nachtmerries

trailer Exorcist
Beeld: YouTube

Binnenkort is er een gloednieuwe nachtmerrie verwekkende film Exorcist te zien in de bioscoop die je doodsbang zal maken.

Exorcist: Believer

Nu 50 jaar na de bovennatuurlijke hit van de originele The Exorcist, heeft de franchise op maandag (24 juli) een gloednieuwe trailer uitgebracht voor de eerste van de driedelige reboot, The Exorcist: Believer. Maar wees gewaarschuwd, er zijn een paar schrikmomenten en op zijn zachtst gezegd behoorlijk griezelige themamuziek. “Toen The Exorcist, gebaseerd op de bestseller van William Peter Blatty, uitkwam, veranderde het de cultuur voorgoed,” legt Universal Pictures uit. De film verpulverde alle kassarecords en sleepte maar liefst 10 Academy Award-nominaties in de wacht. Daarmee was het de eerste horrorfilm ooit die genomineerd werd voor Best Picture.

Het is dus geen verrassing dat regisseur David Gordon Green en scenarioschrijver Peter Sattler de vintage horrorfilm naar de 21e eeuw willen brengen. De nieuwe film wordt het vervolg op de beruchte film uit 1973 over een 12-jarig meisje dat bezeten raakt door een mysterieuze demonische entiteit, waardoor haar moeder de hulp van twee priesters moet inroepen om haar te redden. Universal Pictures kondigt aan: “Precies 50 jaar geleden landde de meest angstaanjagende horrorfilm uit de geschiedenis op het scherm en schokte het publiek over de hele wereld. “Nu, op vrijdag 13 oktober, begint een nieuw hoofdstuk.”

Eerste blik

De eerste blik op de nieuwe film bezorgt mensen al ‘hartaanvallen’ en het is heel begrijpelijk waarom. Voor het geval je nog niet op de hoogte bent van de cinematografische buzz: The Exorcist: Believer volgt het leven van twee ouders die wanhopig hulp zoeken wanneer hun dochters tekenen van demonische bezetenheid vertonen. Klinkt tot nu toe goed – toch? De officiële synopsis luidt: “Sinds de dood van zijn zwangere vrouw tijdens een aardbeving in Haïti 12 jaar geleden, heeft Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) hun dochter Angela (Lidya Jewett) alleen opgevoed.

“Maar wanneer Angela en haar vriendin Katherine (nieuwkomer Olivia Marcum) verdwijnen in het bos en drie dagen later terugkeren zonder zich te herinneren wat er met hen is gebeurd, ontketent dit een reeks gebeurtenissen die Victor dwingt om het dieptepunt van het kwaad onder ogen te zien en in zijn doodsangst en wanhoop op zoek te gaan naar de enige levende persoon die zoiets ooit heeft meegemaakt: Chris MacNeil.” En het wordt alleen maar spannender, want voor het eerst sinds de film uit 1973 zal Oscarwinnares Ellen Burstyn haar iconische rol als Chris MacNeil hernemen – een acteur die ‘voor altijd veranderd’ is door wat er vijf decennia eerder met haar dochter Regan is gebeurd.

Mensen hebben sindsdien op sociale media hun reacties op de angstaanjagende trailer gedeeld. Een Twitter-gebruiker schreef: “De themamuziek zelf is angstaanjagend.”” Ziet er eigenlijk eng uit,” gaf een tweede toe, terwijl een derde echode: “Dit ziet er eigenlijk vuur uit. En een vierde onthulde: “Ik zag de trailer voor The Exorcist: Believer. Ik was doodsbang en kon vannacht niet slapen.” The Exorcist: Believer komt dit jaar in de bioscopen, ruim voor de Halloween festiviteiten op 13 oktober.

Bron: Ladbible

barbie-film

Ruzie in bioscoop breekt uit nadat ouder kind naar YouTube laat kijken tijdens Barbie-Film

walgelijke mannen

‘Walgelijke mannen’ op festival uitgescholden door vrouw die werd lastiggevallen omdat ze een topje droeg