in

Dakloze man die bijna $21k per jaar binnenharkte mag geen geld meer vragen nadat hij een strafblad heeft gekregen

geen geld
Beeld: Pexels

Een dakloze man die bijna $21.000 per jaar belastingvrij verdiende bij locals in een kathedraalstad heeft een verbod gekregen om mensen om geld te vragen.

Geen geld meer vragen

James Chambers, 30, verdiende negen maanden lang tot 60 pond per dag door aanhoudend om geld te bedelen bij een McDonald’s in het centrum van Lincoln. De rechtbank hoorde dat hij een mix van voedsel, goederen en geld ontving van goedhartige voorbijgangers. Wat neerkwam op bijna £1700 per maand belastingvrij. Maar het is Chambers, zonder vaste verblijfplaats, nu verboden om in het centrum van de stad te bedelen nadat hij voor de rechtbank werd gesleept en een strafblad kreeg. Hij kreeg ook 12 maanden voorwaardelijk ontslag naast zijn driejarige CBO. Waardoor hij maximaal vijf jaar de gevangenis in kan gaan als hij deze overtreedt.

Politie- en gemeenteambtenaren ontdekten dat hij in negen maanden tijd £40 tot £60 per dag verdiende in de High Street en andere delen van het stadscentrum. Chambers werd op 15 september bij het Lincoln Magistrates’ Court veroordeeld voor 13 bedel overtredingen en een overtreding van de openbare orde die teruggaat tot februari. De CBO verbiedt hem ‘op de grond te zitten of zichzelf anderszins in een positie te plaatsen om geld in te zamelen’. Chambers mag ook ‘niemand benaderen en om geld of goederen vragen’ binnen de grenzen van de stad Lincoln.

Verslaafd

Inspecteur Steve Parker van Lincoln zei: “We doen alles wat we kunnen om samen te werken met hulporganisaties zoals huisvesting, liefdadigheidsinstellingen voor verslaafden en geestelijke gezondheidsdiensten om het aantal misdrijven door individuen te verminderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we het publiek beschermen tegen schade die ze zouden kunnen veroorzaken. Wij wonen en werken ook in deze gemeenschap en het is voor ons en onze gezinnen belangrijk dat het stadscentrum een veilige en plezierige plek is om te bezoeken.

Hopelijk kunnen mensen die Lincoln bezoeken en er werken zich nu een beetje meer op hun gemak voelen dat ze niet benaderd zullen worden, omdat het bedelen in Chambers aanzienlijk zal verminderen. Als hij weer bedelt in het centrum van de stad, is dat een schending van zijn gerechtelijk bevel. Een woordvoerder van de politie van Lincolnshire voegde hieraan toe: “We houden mensen voor wie we een arrestatiebevel hebben uitgevaardigd voortdurend in de gaten, in samenwerking met de gemeenteraad van Lincoln, en we geven hun foto proactief vrij zodat leden van de gemeenschap de mogelijkheid hebben om uit de buurt te blijven van hun overtredingen en beter in staat zijn om een incident te melden als het zich voordoet.

Bron: Dailymail

zevenjarige dochter

Moeder stuurt haar zevenjarige dochter naar haar oma voor de feestdagen en ze kwam thuis met een tatoeage

luidruchtige kinderen

Vader wordt beboet voor zijn luidruchtige kinderen