in

Café onder vuur: laat klanten betalen om het toilet te gebruiken

Beeld: Unsplash/ Twitter @jpdardon

Een vrouw in Guatemala postte onlangs een kassabon online. Daarop is er te zien dat het eetcafé waar zij had gegeten, het gebruik van de toiletten had aangeslagen. En ja, je verwacht natuurlijk niet dat je moet betalen om gebruik te maken van het toilet.

Betalen voor toilet gebruik

Nelsy Cordova deelde op Twitter een foto van haar kassabon bij La Esquina Coffee Shop. Waarop een vergoeding voor de ‘personeelsruimte’ stond, nadat zij gebruik had gemaakt van het toilet. Een van de medewerkers van het café, legt uit dat klanten op de hoogte zijn van de extra vergoeding die gevraagd wordt voor de toiletten. En dat vele gasten die binnenkomen niet altijd veel bestellen.

Minimaal verbruik

De medewerker legt verder uit: “Dit was echt een fout die gemaakt is. Vanaf het moment dat de klanten binnenkomen, worden ze erop gewezen dat het minimale verbruik Q25,00 is. Daarnaast heeft onze cliënt op geen enkel moment aangegeven het niet eens te zijn met het bedrag dat ze moest betalen”. Ze voegden eraan toe: “Er zijn studenten die alleen binnenkomen hier en niets consumeren. En dat schaadt onze werknemers in het restaurant op alle mogelijke manieren … Soms zit het vol met universiteitsstudenten die alleen komen om huiswerk te maken, en wij brengen niets extra in rekening”.

De reacties op de foto, waren bekritiserend, waarbij iemand aangaf dat ze ‘er nooit heen zouden gaan’ na het zien van de bon. Een andere persoon voegde toe: “Wauw, het verbaast me dat ze niets extra hebben gevraagd voor de lucht”. “Ik heb sympathie voor een restaurant dat de pandemie probeert te overleven en de ruimte inneemt van een man die chips en cola komt eten.” zei een ander.

Bron: Unilad

Beeld: Twitter @jpdardon

Vrouw wakkert discussie aan na het bestellen van dure steak: ‘Wie betaalt de rekening?’

Mormoonse moeder krijgt ultimatum: moet kiezen tussen ongekleed zijn of de kerk