in

Bruid wordt boos op bruiloftsgasten omdat ze ‘de kosten van hun bord niet dekken’ met cadeaus

bord
Beeld: Pexels

De vrouw beweert dat haar gasten ‘de prijs van hun bord niet dekten’, dat haar $200 per persoon kostte hoger dan het gemiddelde.

De kosten van hun bord niet dekken

Ze ging ervan uit dat alle aanwezigen zich de torenhoge prijs konden veroorloven, omdat iedereen die ze had uitgenodigd in een ‘dure buurt’ woont. De vrouw uitte haar frustraties in een nu verwijderd Facebookbericht en vroeg zich af of ze ‘er iets van moest zeggen’ of dat ze het voor zich moest houden. Anderen bestempelden haar echter al snel als ‘gerechtigd’ en ‘ondankbaar’ vanwege haar zorgen. Ik had onlangs mijn bruiloft en ik zou zeggen dat 70 procent van de mensen niet eens in de buurt kwam van het dekken van hun bord,’ begon de vrouw. Ik woon in een erg dure buurt en iedereen die aanwezig was, was van hier.

De prijs per persoon was bijvoorbeeld rond de $200 en ik kreeg $33 per persoon voor een paar volwassenen, $60 per zoon voor een gezin, $80 per persoon voor een ander gezin en gemiddeld $100 per persoon. De vrouw zei dat ze ‘niet begreep waarom dit gebeurde’, omdat ze bij elke bruiloft waar ze naartoe ging ‘onderzoek deed naar de locatie’ om in te schatten hoeveel een bruiloftsbord zou kosten. “Moet ik er gewoon mee stoppen, het in mijn achterhoofd houden of er iets van zeggen?” vroeg ze. ‘Kanttekening, het stoort me extra omdat mensen mijn verloofde en mij bleven vertellen dat we ons geen zorgen hoeven te maken dat het geld terugkomt, terwijl we bleven zeggen dat we het klein wilden hebben, omdat we er niet op wilden vertrouwen dat het terug zou komen.’

Verschillende meningen

De post dook weer op in een andere bruidsgroep waar meer dan 220 mensen hun mening over de kwestie deelden. Velen waren geschokt door de ‘wilde’ beschuldigingen en sommigen deelden hun culturele huwelijkstradities als het gaat om cadeaus. Er zijn landen waar het de norm is om je bord te bedekken… maar het is niet in de buurt van $200,’ schreef iemand. Ik ben Grieks en Italiaans, dus cultureel is het misschien een beetje anders, maar als ik als alleenstaande ga, probeer ik minstens $150 te geven,” zei een andere vrouw. Als koppel, nu ik verloofd ben, geven we in totaal tussen de $250 en $400, afhankelijk van hoe goed we bevriend zijn met de mensen, of we in het bruidsgezelschap zitten, enz.

Iemand anders beschreef de verwachtingen van de bruid als ‘belachelijk’. Als ik dat zou doen, zou ik ongeveer $400 per persoon verwachten. Het is niet omdat ik en mijn familie het kunnen betalen dat ik verwacht dat anderen dat ook kunnen,’ schreef ze. Dat lijkt me nogal pretentieus. Als je het feest geeft, moet het uit je eigen zak komen zonder verdere hoge verwachtingen. Anderen zeiden dat wanneer ze bruiloften bijwonen, ze ervoor zorgen dat ze de kosten van het bord zelf betalen. Een ander zei: “Als persoon uit de lagere middenklasse vind ik deze mentaliteit erg onwennig, maar het klinkt een beetje alsof dit een rijk persoon is die rijk persoon dingen doet met andere rijke mensen.

Bron: Dailymail

arrestatie

Man zet zijn eigen arrestatie in scène voordat hij een huwelijksaanzoek doet

gender reveal

Vrouw onthult: “Mijn man verpestte onze gender reveal en ik gedroeg me als een snotaap en ‘raasde’ waar iedereen bij was”