in

Bejaardentehuis biedt excuses aan na inhuren spannende danseres

Bejaardentehuizen bieden hun oudere bewoners meestal wat vermaak in de vorm van activiteiten om de stemming erin te houden. Maar een bejaardentehuis voor militaire veteranen in Taiwan heeft zijn senioren bewoners misschien teveel opwinding bezorgd door een sensuele danseres in te huren als entertainment.

Oogstfeest

De medewerkers hebben inmiddels laten weten dat ze het hele voorval betreuren en spijt hebben van hun keuze. Het Taoyuan Veterans Home in Taiwan besloot het spannende entertainment in te huren ter ere van het Moon Festival. Dit herfstfestival staat in het teken van de rijst- en tarwe oogst. Op de beelden, gefilmd door een deelnemer en later geplaatst op social media, is te zien hoe veel oudere bewoners in hun rolstoel zitten en in hun handen klappen, terwijl een schaars geklede dame voor hen danst.

Paradijs

De video waarin te zien is dat een bewoner in een rolstoel een speciale dans kreeg ging al snel viraal. Hoewel het erop leek dat de man de tijd van zijn leven had en zich in een paradijs waande, kwam er een lawine van commentaar los.

“Echt waar! Waarom zouden ze denken dat zoiets geschikt zou zijn voor iedereen in dit publiek?” schreef iemand. Het verzorgingshuis kwam later met een spijt betuig: “De bedoeling van het evenement was om de bewoners te vermaken en hen gelukkig te maken. Het spijt ons zeer voor de eventuele belediging die is veroorzaakt.” Volgens een woordvoerder zal het tehuis er voortaan voor zorgen dat de faciliteit voorzichtiger zal zijn bij het plannen van toekomstige evenementen. Of de bewoners zelf aanstoot hebben genomen aan het optreden is niet duidelijk, het leek erop dat zij het naar hun zin hadden, zo schreef ook een van de kijkers op Facebook: “Weet niet, opa lijkt het naar zijn zin te hebben. Het leek ook alsof alle anderen in hun handen klapten. Ik zeg, laat ze maar genieten”.

Bron: Thoughtnova

Beeld: Instagram @nowthisnews

Deze tiener is één van de meest zeldzame mensen ter wereld

Vrouw onthult: “Mijn harige oksels leveren me €20.000 per maand op”