in

Man ontvoert eigen kleindochter voor 72.000 euro losgeld om gokschuld af te lossen

gokschuld

Een Chinese man is veroordeeld tot gevangenisstraf voor het ontvoeren van zijn eigen kleindochter zodat hij met het losgeld zijn gokschuld kon aflossen.

Gokschuld aflossen

De ontvoering, georkestreerd door een 65-jarige man die alleen met zijn achternaam Yuan wordt aangeduid, werd voor het eerst gemeld door het Shanghai Law and Rule Journal. De juridische nieuwsdienst gaf niet aan wanneer het incident plaatsvond. Maar schreef op 18 april dat Yuan net was begonnen met het uitzitten van zijn gevangenisstraf.

Yuan begon zijn plan door zijn vierjarige kleindochter op te halen van de kleuterschool en haar mee uit eten te nemen en te winkelen zonder dat haar moeder dat wist. De moeder van het meisje kwam toen bij de school aan en realiseerde zich dat haar dochter vermist was. Ze ontving daarna een bericht van Yuan waarin hij 72.000 euro eiste. Yuan vertelde zijn dochter: Neem 500.000 yuan in drie dagen, of je ziet je dierbare dochter nooit meer terug!

Opgeven

Ze belde Yuan om hem over te halen het complot op te geven, maar slaade er helaas niet in. Yuan werd die avond gearresteerd nadat zijn dochter hem bij de politie had aangegeven. Hij werd beschuldigd van afpersing en is naar de Xinshou-gevangenis in Shanghai gestuurd. Hij protesteerde tegen de aanklacht in de rechtbank en zei dat de ontvoering beschouwd moet worden als een familieruzie en niet als een misdaad. Chinese rechtbanken kunnen sommige misdaden binnen families waaronder huiselijk geweld aanmerken als familiezaken, meldde Insider. The Journal specificeerde niet de duur van Yuan’s straf, maar citeerde politierapporten waarin stond dat hij niet schuldig pleitte aan de aanklacht.

Yuan was wanhopig op zoek naar het losgeld omdat hij een zware gokschuld had opgelopen en maagkanker had, aldus de Journal. Zijn vrouw scheidde van hem en hij begon zijn bedrijf te verwaarlozen vanwege zijn gokgedrag. Tijdens het uitzitten van zijn straf ging Yuan in hongerstaking. Hij had namelijk heel veel moeite om met andere gevangenen om te gaan. Volgens de SCMP probeerde Yuan zichzelf vrij te pleiten door zijn dochter de schuld te geven. “Ik ben 65 jaar oud en mijn dochter klaagt me aan”. Ze wil niet dat ik beter word. Ze wil me alleen maar dood hebben.

Bron: 9gag

overleven met wijn

Vermiste vrouw overleeft 5 dagen in wildernis met fles wijn en lolly’s

kadaver

Slapende man werd aangezien voor een kadaver